Ποια είναι τα 5 βασικά σημεία της Δέσμευσης της Novartis απέναντι στον ασθενή

Η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, ανακοίνωσε πρόσφατα τη Δέσμευση της εταιρείας προς τους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα, η Δέσμευση της Novartis αφορά πέντε βασικά σημεία: 1) την πρόσβαση στα καινοτόμα σκευάσματα, 2) την ασφάλεια των ασθενών, 3) το σεβασμό των απόψεων των ασθενών, 4) τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των κλινικών δεδομένων και 5) τη συνεισφορά των ασθενών στο σχεδιασμό των κλινικών μελετών.

Η Novartis εμπνεόμενη από τις ανάγκες των ασθενών, επικεντρώνεται στην έρευνα, την ανάπτυξη και τη διάθεση καινοτόμων φαρμάκων υψηλής ποιότητας. Στόχος της εταιρείας είναι να βελτιώσει το προσδόκιμο επιβίωσης και την ποιότητα ζωής των ασθενών, εξασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στο ευρύ χαρτοφυλάκιό της, που διαθέτει παράλληλα γενόσημα υψηλής ποιότητας και βιοομοειδή. Για το σκοπό αυτό, η Novartis επιδιώκει συνεργασίες με επιστήμονες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, διασφαλίζοντας καινοτόμες λύσεις για τους ασθενείς, την κοινωνία αλλά και για την ίδια την εταιρεία, θέτοντας παράλληλα, υψηλά πρότυπα συμμόρφωσης και ακεραιότητας αποτελεσμάτων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε: «Για να κάνουμε το καλύτερο για τους ασθενείς μας, δεν αποδεχόμαστε το status quo. Προκαλούμε συνεχώς τους εαυτούς μας, έτσι ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία, στον κατάλληλο ασθενή, το συντομότερο δυνατό. Η Δέσμευση αντανακλά την ύψιστη προτεραιότητά μας ως κορυφαία εταιρεία, να θέτουμε τον ασθενή στο επίκεντρο και να συμπορευόμαστε μαζί του σε κάθε βήμα της ανάπτυξης και διάθεσης των θεραπειών μας».

Πιο αναλυτικά, οι πέντε βασικοί τομείς της Δέσμευσης αφορούν σε:

Πρόσβαση στα Καινοτόμα Φάρμακα
Η Novartis διεξάγει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κλινικών μελετών σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο καλύπτει πολλές θεραπευτικές κατηγορίες. Η εταιρεία δεσμεύεται για την έγκριση των νέων θεραπειών σε κάθε χώρα που συμμετέχει στις κλινικές μελέτες, όπως και για την εμπορική διαθεσιμότητα των θεραπειών όπου είναι εφικτό. Συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους ώστε να βρίσκουμε λύσεις και να παρέχουμε τη σωστή θεραπεία στο σωστό ασθενή τη σωστή στιγμή το ταχύτερο δυνατόν. Για να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες, η Novartis εφαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες, ένα ευρύ φάσμα Προγραμμάτων Πρώιμης Πρόσβασης, Διευρυμένης Πρόσβασης και Παρηγορητικής Θεραπείας.

Ασφάλεια των Ασθενών
Η Novartis δεσμεύεται στην παραγωγή και διάθεση ποιοτικών φαρμάκων που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ασθενών. Επίσης, λαμβάνει μέτρα κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και σκευασμάτων χαμηλής ποιότητας, ώστε να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία.

Σεβασμός στις Απόψεις των Ασθενών

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr