Ποια είναι τα 5 χτενίσματα που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες;

getty-84247260-drew-Frazer Harrison_1Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα ρούχα και το μακιγιάζ μπορεί να μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες σε ηλικία, όμως γνωρίζατε ότι το ίδιο ισχύει και για το χτένισμα που θα επιλέξετε;

Κορυφαίοι κομμωτές εντοπίζουν τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν χτενιζόμαστε και μας τα παρουσιάζουν, προκειμένου να τα αποφύγουμε στις μελλοντικές εμφανίσεις μας:

Υπερβολικός όγκος 

Φυσικά, ο όγκος στα μαλλιά είναι κολακευτικός αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον πετύχετε χωρίς να το παρακάνετε. Για ένα πιο μοντέρνο χτένισμα με όγκο, χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και βουρτσίστε τα μαλλιά σας κατά μήκος ενώ συγχρόνως στεγνώνετε με το πιστολάκι. Αμέσως μετά, τυλίξτε τα μαλλιά τούφα-τούφα με ρόλεϊ για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

getty-455993420-sjp-Neilson Barnard_0«Μισή» αλογοουρά

Αν δεν είστε προσεκτικές, αυτό το στυλ μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ, στην προσπάθεια σας να δείξετε πιο νέες. Προσπαθήστε να αφήσετε μεγαλύτερο τμήμα των μαλλιών σας ελεύθερο και στερεώστε στο πίσω μέρος με λεπτό λαστιχάκι ή τσιμπιδάκι για πιο εκλεπτυσμένο φινίρισμα.

getty-462151263-cate-Jason Merritt_0Μπούκλες στο τελείωμα

Το χτένισμα αυτό κάνει το πρόσωπο να φαίνεται μεγαλύτερο. Αυτό λειτουργεί εναντίον σας επειδή, καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, το κάτω μέρος του προσώπου γίνεται πιο πλήρες. Τα ζυγωματικά υποχωρούν και η άκρη της μύτης κλίνει προς τα κάτω, χάρη στη βαρύτητα και την έλλειψη της ελαστικότητας του δέρματος. Δημιουργήστε όγκο στην κορυφή του κεφαλιού, όχι στο κάτω μέρος, βουρτσίζοντας κυρίως τις ρίζες και όχι τις άκρες.

getty-108078792-natalie-Jason Merritt_0Γαλλικός κότσος

Αυτό το κλασικό χτένισμα μπορεί να φανεί πολύ σοβαρό, εάν τα μαλλιά είναι αυστηρά τραβηγμένα προς τα πίσω. Η αυστηρότητα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ τα ανάλαφρα μαλλιά αποτελούν σημάδι της νεότητας. Εναλλακτικά, ψεκάστε λακ στις ρίζες και κάντε μπούκλες τα υπόλοιπα μαλλιά πριν τα πιάσετε προς τα πίσω. Σιγουρευτείτε ότι το πιάσιμο δεν θα είναι αρκετά σφιχτό.

getty-111529679-sharon-Jean Baptiste Lacroix_0Ίδιο μήκος μαλλιών

Τα ίσια μαλλιά που είναι κουρεμένα στο ίδιο μήκος δεν «μαλακώνουν» τις γωνίες που δημιουργούνται στο πρόσωπο με την πάροδο των χρόνων και τονίζουν την κάθε ατέλεια που όλες έχουμε ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Δημιουργήστε μόνες σας στρώματα στα μαλλιά, διαιρώντας τα σε τρία ξεχωριστά τμήματα πριν το στέγνωμα. Ξεκινώντας από το κάτω στρώμα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τραβήξετε τα μαλλιά πίσω και μακριά από το πρόσωπό σας, έτσι ώστε να φαίνεται ότι τα μαλλιά σας δεν έχουν κοπεί στο ίδιο μήκος.