Αρχική InfoSchool Λύκειο Ποια είναι τα μαθήματα που προτιμούν οι μαθητές του Λυκείου;

Ποια είναι τα μαθήματα που προτιμούν οι μαθητές του Λυκείου;

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων στα μαθήματα επιλογής προτιμούν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής και Καλλιτεχνική Παιδεία. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Λυκείου, με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα, επιλέγουν ένα εκ των τεσσάρων μαθημάτων τα οποία διδάσκονται δύο ώρες εβδομαδιαίως:

- Εφαρμογές Πληροφορικής
- Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων
- Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
- Καλλιτεχνική Παιδεία

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2015-2016 μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το μάθημα της Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ενώ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης βρίσκεται το μάθημα του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού με μόλις 5.038 μαθητές να το διδάσκονται. Ειδικότερα, τις Εφαρμογές Πληροφορικής παρακολουθούν 37.275 μαθητές, την Καλλιτεχνική Παιδεία έχουν επιλέξει 21.685 μαθητές, ενώ ο αριθμός εκείνων που παρακολουθούν τη Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων ανέρχεται σε 16.803 μαθητές.

Όσον αφορά τα μαθήματα επιλογής στη Γ’ Λυκείου, οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το Ελεύθερο Σχέδιο, ενώ ακολουθούν οι Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δεύτερη ξένη γλώσσα παρακολουθούν 15.206 μαθητές, ενώ 9.581 παρακολουθούν Ιστορία της Τέχνης. Μικρότερος είναι ο αριθμός εκείνων που παρακολουθούν το Γραμμικό Σχέδιο και διαμορφώνεται στους 6.770 μαθητές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.