Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Ποια είναι τα ονόματα των ταράνδων που σέρνουν το έλκηθρο του άγιου Βασίλη;

Ποια είναι τα ονόματα των ταράνδων που σέρνουν το έλκηθρο του άγιου Βασίλη;

santa-claus-and-flying-reindeerΤο έτος είναι 1823, 23 Δεκεμβρίου πλησιάζουν Χριστούγεννα και εκείνο το πρωινό ο κόσμος των Χριστουγέννων θα αλλάξει για πάντα. Σε μια εφημερίδα της Νέας Υόρκης δημοσιεύεται ένα ποίημα ανώνυμα, λέγεται A visit from St. Nicholas, επίσης γνωστό και ως The Night Before Christmas, το ποίημα αυτό που έγραψε ο Clement Clarke Moore καθηγητής Ελληνικής και Ανατολίτικης λογοτεχνίας συνέβαλε κατά κύριο λόγο στην διαμόρφωση της ιδέας και της εικόνας που έχουμε σήμερα για τον Άη Βασίλη, ή μάλλον τον Santa Claus ή St. Nicholas.

Santa_-reindeerΑπό την εξωτερική εμφάνισή του, την νύχτα που επισκέπτεται τα παιδιά, τον τρόπο με τον οποίο μετακινείται, τους ταράνδους που χρησιμοποιεί και τα ονόματά τους, το ότι φέρνει δώρα στα παιδιά ακόμα και το ότι μπαίνει από την καμινάδα. Σε αυτό το ποίημα βρίσκουμε για πρώτη φορά αναφορά στους ταράνδους του Άη Βασίλη και τα ονόματά τους τα οποία είναι Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder και Blitzen.

santa-claus-and-reindeer-pictures-6Για να ολοκληρωθεί όμως η λίστα αυτή έπρεπε να έρθει το 1949 τότε ήταν που το τραγούδι Rudolph the Red-Nosed Reindeer σε εκτέλεση του Gene Autry διείσδυσε στην συλλογική κουλτούρα και με την τεράστια απήχησή του επέβαλε τον Ρούντολφ ως αρχηγό και οδηγό των ταράνδων του Άη Βασίλη. Μια παραμονή Χριστουγέννων τόσο σκοτεινή και ομιχλώδη που ο Άη Βασίλης είχε πρόβλημα να ξεκινήσει την καθιερωμένη διαδρομή του και να παραδώσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα καλά παιδιά του κόσμου, διέκρινε ανάμεσα στο κοπάδι με τους ταράνδους του έναν μικρό τάρανδο που η μύτη του ήταν τόσο φωτεινή που αν οδηγούσε τους άλλους ταράνδους στην διάρκεια εκείνης της νύχτας ο Άη Βασίλης θα μπορούσε να κάνει την διαδρομή του και έτσι ο Ρούντολφ έσωσε τα Χριστούγεννα έγινε ήρωας και ο πιο γνωστός από όλους τους ταράνδους του Άη Βασίλη.

You know Dasher and Dancer
And Prancer and Vixen,
Comet and Cupid
And Donner and Blitzen.
But do you recall
The most famous reindeer of all?


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.