Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού κι ενός κακού γάμου;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού κι ενός κακού γάμου;

marriageH ταξινόμηση των σχέσεων ανάλογα με το βαθμό συναισθηματικότητας είναι ένα συχνά αναφερόμενο σύστημα που έχει προταθεί από τους Cuber & Harroff και περιλαμβάνει τα εξής:

- Τον συνηθισμένο σε συγκρούσεις γάμο (μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούν)
- Τον απονεκρωμένο γάμο (συναισθηματικό διαζύγιο)
- Τον υποτονικό γάμο (τυπική σχέση)
- Την ζωντανή σχέση
- Τον συνοδικό γάμο

Συνηθισμένος σε συγκρούσεις γάμος: Χαρακτηρίζεται από σοβαρούς ελέγχους, εντάσεις και συγκρούσεις. Η σχέση αυτή δεν προσφέρει ευχαρίστηση, αλλά οι σύντροφοι παραμένουν μαζί από το φόβο της μοναξιάς και από την ψευδή εντύπωση ότι ελέγχουν τη σχέση όταν εκνευρίζουν τους συντρόφους τους.

Απονεκρωμένος γάμος: Ο γάμος αυτός χαρακτηρίζεται από σπάνιες εξωτερικεύσεις δυσαρέσκειας, πιθανόν λόγω ξεχωριστών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων. Αυτός ο τύπος αλληλεπίδρασης χαρακτηρίζεται από «μούδιασμα» και απάθεια και -εμφανώς τουλάχιστον- είναι ελεύθερος συγκρούσεων, αλλά χωρίς ενθουσιασμό (συναισθηματικό διαζύγιο). Από καιρό σε καιρό υπάρχει ένα μοίρασμα συντροφικότητας, αλλά γενικά η σχέση διατηρείται κυρίως για νομικούς ή ηθικούς λόγους ή για τα παιδιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.