Αρχική Quiz  Ποια ήταν η Ευρώπη στη μυθολογία;

 Ποια ήταν η Ευρώπη στη μυθολογία;

1.

Ήταν κόρη του βασιλιά της Φοινίκης, Αγήνορα και της Τελέφασσας.

Η Ευρώπη ήταν πανέμορφη, με λευκό δέρμα και βελούδινο και δεν ήταν δύσκολο να την δει ο Δίας και να την ερωτευτεί.

Η μυθολογία περιγράφει ότι έπαιζε με τις φίλες της όταν την είδε και την ερωτεύτηκε και για να γλυτώσει από τους καυγάδες της Ήρας, γιατί ήταν ήδη παντρεμένος, μεταμορφώθηκε σε ταύρο με χρυσά κέρατα σε σχήμα μισοφέγγαρου για να την αρπάξει.

Έτσι τον πρωτογνώρισε η Ευρώπη.

Όταν τον είδε, αμέσως τον συμπάθησε, τον θαύμασε και μάλιστα ανέβηκε στην πλάτη του. τότε ο ταύρος-Δίας την έκλεψε, έτρεξε μέσα στη θάλασσα και χάθηκαν στα παράλια της Κρήτης. Λένε ότι έφτασαν κοντά στη Γόρτυνα και  κρύφτηκαν στα πλατάνια, τα οποία παραμένουν ακόμα πράσινα για να θυμίζουν σε όλους τον έρωτά τους.

Από αυτόν τον έρωτα γεννήθηκαν 3 παιδιά: ο Μίνωας, το Ροδάμανθη και το Σαρπηδόνα. Τα αδέρφια της την έψαξαν πολύ, αλλά δεν μπόρεσαν να την βρουν, έτσι οι αρχαίοι  έδωσαν στην περιοχή το όνομα Ευρώπη προς τιμήν της και διέδωσαν την ιστορία της!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.