Ποια ξένη γλώσσα να επιλέξουμε για τα παιδιά μετά τα Αγγλικά;

Τι θα απαντούσατε αν κάποιος σας ρωτούσε ποια είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη; Φυσικά, τα Αγγλικά! Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ είναι άλλο και η απάντηση διαφέρει από τόπο σε τόπο: Ποια είναι η δεύτερη πιο χρήσιμη γλώσσα για έναν Ευρωπαίο;

Σύμφωνα με έρευνα του Statista που δημοσιεύθηκε πέρυσι στον Independent και στην οποία συμμετείχαν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι Έλληνες ψηφίζουν ότι η πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα είναι η Γερμανική. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να μην είναι με τόσες οικονομικές διαπραγματεύσεις που δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια με τους Γερμανούς;

Ωστόσο, τα Γερμανικά ήταν πάντα δημοφιλή. Μαζί με τα Γαλλικά διδάσκονται χρόνια τώρα και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κι ύστερα, σε μία κάπως πιο προχωρημένη ηλικία (μετά τα 18), αρκετοί είναι εκείνοι που ξεκινούν Ιταλικά και Ισπανικά, γλώσσες όχι ιδιαίτερα δύσκολες στην εκμάθησή τους όταν μιλάμε για μεσογειακούς λαούς.

Ξένες γλώσσες

Στο Public, ευτυχώς, υπάρχουν όλα! Μια τεράστια ποικιλία φροντιστηριακών βιβλίων εκμάθησης και λεξικών περιμένουν όσους θέλουν να διευρύνουν την παλέτα τους, τόσο στις προαναφερόμενες δημοφιλείς γλώσσες, όσο και σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς, όπως Ρώσικα, Κινέζικα, Τούρκικα, Αραβικά κ.α. Για κάθε γλώσσα και για κάθε επίπεδο, υπάρχουν τα ανάλογα συγγράμματα, από τους μεγαλύτερους οίκους της χώρας μας αλλά και του κόσμου. Είστε έτοιμοι; Πάρτε βαθιά ανάσα: Burlington, Express Publishing, Oxford, Cambrige, Pearson/Longman, New Editions, Macmillan, Hillside Press, Μπέτσης, Γρίβας, CleInternational, Hachette, Trait d’Union, Langenscheidt, Anaya, Σιδέρης, Guerra, Hueber, Klett κ.α. Όλα τα βιβλία των παραπάνω εκδοτικών είναι διαθέσιμα για παραγγελία και μέσα από το Public.gr.

Μιας λοιπόν που ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσουμε μια ξένη γλώσσα, ας διαλέξουμε ποια θέλουμε και ας στρωθούμε στη μελέτη!

Εμείς ενδεικτικά προτείνουμε:

Για τα Αγγλικά, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε, θα χρειαστείτε: Για το Proficiency, το “Michigan Proficiency ECPE Practice Tests Student Book & Glossary Pack”, ενώ αν θέλετε να δώσετε για το ECCE τότε θα χρειαστείτε το “Mastering Use Of English FCE + ECCE Teacher’s Book”. Tέλος, για τους μικρούς μας φίλους που τώρα ξεκινάνε δειλά δειλά τα μαθήματα, προτείνουμε το “The Cat Is Back Junior A Student’s Book (+ Booklet)”.

Άν πάλι έχετε επιλέξει κάποια άλλη γλώσσα τότε μην ανησυχείτε, υπάρχουν και για εσάς τα κατάλληλα βοηθήματα για ό,τι χρειαστείτε. Για τα Γαλλικά το “A Ton Tour 1 A1 Methode”, για τα Ρώσικα την “Ρώσικη Γραμματική Στα Ελληνικά”, για τα Γερμανικά το “Beste Freunde 1 A1 Kursbuch (+ Audio Cd)”, για τα Ισπανικά το “USO De LA Gramatica Espanola”, για τα Ιταλικά το “Nuovo Progetto Italiano”, για Ιαπωνικά το “Genki 1 Workbook” και τέλος για τα Τούρκικα το “Yabanci Dilim Turkce 2”.

Βρείτε ΕΔΩ όλα τα ξενόγλωσσα βοηθήματα.