Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ποια ποσότητα νερού χρειάζεται κάθε ηλικία;

Ποια ποσότητα νερού χρειάζεται κάθε ηλικία;

mw08757

Η αξία του για την ανθρώπινη υγεία είναι τεράστια. Γι' αυτό, εξίσου τεράστια είναι και η ανάγκη να το προστατεύσουμε ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Όπως μας είπε ο κ. Κωνσταντίνος Κούτσας, Πρόεδρος Σ.Ε.ΦΥ.ΜΕ.Ν (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού) «Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γύρω από τη σπουδαιότητα του πολύτιμου αυτού αγαθού αλλά και να δούμε πώς μπορούμε να το προστατεύσουμε ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις ευεργετικές του ιδιότητες». Και συνέχισε τονίζοντας: «Βασική αποστολή του Συνδέσμου Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού είναι να πείσει τους καταναλωτές ότι αξίζει να συνεχίσουν να δίνουν ένα πολύ μικρό μέρος από τις συνολικές δαπάνες τους για την αγορά του δεύτερου – μετά το οξυγόνο – πολυτιμότερου στοιχείου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί, άλλωστε, πάγια θέση του Συνδέσμου μας πως το φυσικό μεταλλικό νερό είναι ένα προϊόν πρώτης ανάγκης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διατήρηση της καλής υγείας, του οποίου η κατανάλωση θα πρέπει να ενθαρρύνεται».

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με τη δίψα. Η αλήθεια είναι ότι ενώ η δίψα είναι ικανοποιητικός δείκτης αφυδάτωσης για τους ενήλικες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα παιδιά. Τα παιδιά δυσκολεύουνται να αναγνωρίσουν το αίσθημα της δίψας και άρα δεν είναι πάντα εύκολο να μας ενημερώσουν για την ανάγκη που έχει ο οργανισμός τους για νερό. Άρα, είναι και πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση, ιδίως καθώς η θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Για το λόγο αυτό πρέπει να παρακινούμε το παιδί να καταναλώνει ένα ποτηράκι νερό ακόμη και προτού διψάσει. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να το βοηθήσουμε να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο ενυδάτωσης.

Η ποσότητα των υγρών που χρειάζεται ένα παιδί εξαρτάται από την ηλικία του και το φύλο του (αν το παιδί αθλείται ή στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι ανάγκες αυξάνονται):

*Αν το παιδί είναι 4-8 ετών: Για τα αγόρια απαιτούνται 1,2 λίτρα/ημέρα -  Για τα κορίτσια 1,2 λίτρα/ημέρα

* Αν το παιδί είναι 9-13 ετών: Για τα αγόρια αγόρια απαιτούνται 1,8 λίτρα/ημέρα - Για τα κορίτσια 1,6 λίτρα/ημέρα

* Αν το παιδί είναι 14-18 ετών: Για τα αγόρια απαιτούνται 2,6 λίτρα/ημέρα - Για τα κορίτσια 1,8 λίτρα/ημέρα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.