Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου απέναντι στο 18 μηνών παιδί μου που αρνείται να φάει;

Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου απέναντι στο 18 μηνών παιδί μου που αρνείται να φάει;

diatrofi_vrefos_h_633_451Γεια σας. Έχω έναν γιο 18 μηνών. Η ώρα του φαγητού δεν είναι πλέον ευχάριστη για κανέναν. Ο μικρός για να φάει πρέπει να τον ξεγελάσουμε ή να παίζουμε παράλληλα, ενώ τρώει τις τροφές μόνο σε λιωμένη μορφή. Η ερώτηση είναι η εξής: Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου απέναντί του την ώρα του φαγητού; Να αφήνω μπροστά του σε κομματάκια το φαγητό του; Να επιμένω με αυστηρό τρόπο ή να τον αφήνω μόνο του και ό,τι φάει;

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Το παιδί σε αυτή την ηλικία αρχίζει να έχει άποψη και θέση για το τι του αρέσει και τι όχι, οπότε να αντιδρά σε τροφές που πριν έδειχνε προτίμηση. Μπορεί να υπάρχουν τροφές που να μην μπορεί να τις μασήσει και να χρειάζεται να είναι αλεσμένες. Αυτό που μπορείτε να κρατήσετε σαν συμβουλή είναι ότι το παιδί χρειάζεται σταθερή ρουτίνα στο πρόγραμμα του. Η ώρα του φαγητού και η διάρκεια να είναι προκαθορισμένη. Να ενισχύετε θετικά κάθε προσπάθεια του παιδιού και να το επιβραβεύετε.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος
www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ: 6936637612/211 4048794


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.