Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο λόγω κακοκαιρίας

Λάρισα:Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στο νομό λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμένουν τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων. Στο δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμένουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για Δευτέρα λόγω παγετού, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης. Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπές περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω παγετού σε όλο τον Έβρο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010.Σημειώνεται πως παρά την έντονη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας εξακολουθούν να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό, σε όλο το μήκος του Νομού στον οποίο ωστόσο οι μετακινήσεις συνίσταται να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και με τους οδηγούς να φέρουν στα οχήματά τους τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.

Τρίκαλα: Κλειστές αύριο οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Καλαμπάκας

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μιλώντας ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, είπε ότι το κλείσιμο των σχολείων οφείλεται στον παγετό και στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

ταμπέλα

Από τις 10:00 και μετά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

Αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η αυριανή επαναλειτουργία Σχολείων του Νομού Τρικάλων. Οι Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη αλλά και τις διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων. Όπως αναφέρουμε σε ξεχωριστό ρεπορτάζ τα σχολεία στον Δήμο Καλαμπάκας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας. Στα Τρίκαλα τα σχολεία θ’ ανοίξουν μετά τις 10:00 π.μ.

Δήμος Πύλης
Από τον Δήμο Πύλης ανακοινώνεται ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν τα Σχολεία, σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο Πύλης μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Κων/νου Μαράβα, λόγω του παγετού που επικρατεί παντού σε όλο τον Δήμο Πύλης από την πρόσφατη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών.

Αποτέλεσμα αυτών των δυσμενών καιρικών φαινομένων κρίθηκε σκόπιμο από την Δημοτική Αρχή Πύλης να μην λειτουργήσουν τα Σχολεία και για τον λόγο της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών.

χιονόπτωση

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά. Και στα τρία νησιά επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών.

Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα, Κατερίνη και Χαλκιδική

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στη Χαλκιδική, στο Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία), όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία το ερχόμενο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Στο Δήμο Εορδαίας στην Κοζάνη όλα τα σχολεία θα είναι αύριο, Δευτέρα, κλειστά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία στις 9 και 10 Ιανουαρίου λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Κοζάνης, Γιώργου Βαλάη, εξαιτίας του παγετού.Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό, την υπολειτουργία των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων αλλά και τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου Αργους Ορεστικού (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Τα σχολικά συγκροτήματα θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει επανέλεγχος της κατάστασης.

χιόνια

‘Εδεσσα: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Δήμο ‘Εδεσσας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Κεφαλονιά: Κλειστά αύριο τα σχολεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση πριν λίγη ώρα από το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης, έγινε γνωστό πως θα παραμείνουν αύριο κλειστά τα σχολεία στο νομό.

Χανιά: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε ολη την Περιφερειακή Ενότητα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία στο σύνολο του Νομού Χανίων, όπως γνωστοποίησε με νέα ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του Ν. 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης”, και δεδομένων των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό Χανίων λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, και των επακόλουθων προβλημάτων στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα και από συνεννόηση με τους Δημάρχους του Νομού Χανίων, αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των μαθημάτων για αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στο σύνολο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βουλγαράκη.

Τι γίνεται στο νομό Θεσσαλονίκης σχετικά με την λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα;

Στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει μία μόνο απόφαση απο δήμο για την μη λειτουργία των σχολείων αύριο, αυτή του δήμου Παύλου Μελά Σύμφωνα με ρεπορτάζ του avatonpress.gr σε επικοινωνία που είχαμε με ορισμένους άλλους δήμους του ν. Θεσσαλονίκης, δεν έχει αποφασισθεί  κάτι ακόμη.

Στο δήμο Παύλου Μελά η  ανακοίνωση που βγήκε μολις πριν λίγο αναφέρει: 
Όλα τα σχολεία (Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) του δήμου Παύλου Μελά αύριο 9 Ιανουαρίου 2017 θα είναι κλειστά με απόφαση Δημάρχου για να προετοιμαστούν καλύτερα οι χώροι για την ασφάλεια και θέρμανση των μαθητών (αλάτια, έλεγχος υδραυλικών, καλοριφέρ κλπ).
Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν κανονικά για να ενημερώνουν τους γονείς και να συνεργαστούν με τα συνεργεία του δήμου μας.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 9/1/2017 (ενημέρωση 14.15 μμ)

Στο δήμο Ωραιοκάστρου η απόφαση θα παρθεί το απόγευμα σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Στο Νεάπολης Συκεών δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση. Τα σχολεία θα ανοίξουν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Στο δήμο Δέλτα τελικά, θα είναι κλειστά τα σχολεία Αθμια και Βθμιας για τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν κανονικά. Οι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί. (νεώτερη ενημέρωση 15:00)

Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση προσανατολίζεται να παραμείνουν κλειστά.

παιδιά παίζουν στο χιόνι

Ηράκλειο: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και τα σχολεία -Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάυθμιας Εκπαίδευσης- στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. Η απόφαση του Δήμου, οφείλεται στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία στην Βιάννο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία -Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βιάννο, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου της περιοχής, Παύλου Μπαριτάκη. Κλειστός θα παραμείνει και ο Δημοτικός παιδικός σταθμός, λόγω των χιονοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατών στην περιφέρεια του Δήμου.

Ο δήμος Βόλου διαψεύδει Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για κλείσιμο σχολείων

Κόντρα  μεταξύ του Δήμου Βόλου και των διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων του δήμου Βόλου, αύριο Δευτέρα. Ο Δήμος τονίζει ότι δεν εκδόθηκε απόφαση δημάρχου, ενώ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας τονίζει ότι δόθηκε διαβεβαίωση από την αντιδήμαρχο Παιδείας τόσο στον ίδιο όσο και στον διευθυντή της Α’θμιας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει:  σχετικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί μη λειτουργίας των σχολείων αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, με απόφαση του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σαβελίδη, ενημερώνουμε ότι η κατά Νόμο απόφαση λαμβάνεται από το Δήμαρχο Βόλου και τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.Αργότερα, και μέσα στην ημέρα, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, θα ληφθεί και η ανάλογη απόφαση, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των μαθητών και όχι τις επιθυμίες των συνδικαλιστών».

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης επισημαίνει από την πλευρά του ότι στις 10.38 σήμερα το πρωί, τόσο ο ίδιος, όσο και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος, είχαν τη διαβεβαίωση ότι τα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα.

«Η διαβεβαίωση δόθηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή. Κατόπιν της διαβεβαίωσης ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων, ως όφειλε, ενώ το ίδιο έγινε και για άλλους Δήμους, για τους οποίους υπήρχαν αντίστοιχες διαβεβαιώσεις.Δεν αποτελεί αντικείμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οργανωτική λειτουργία του Δήμου Βόλου», αναφέρει ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Κλειστά τα σχολεία αύριο και στον δήμο Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνα ενημερώνει: τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, τα σχολεία της Κοινότητας Γραμματικού και όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κάτω Σουλίου, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Τύμβου, Νηπιαγωγεία και Δημοτικό Μαραθώνα, Γυμνάσιο Μαραθώνα, Λύκειο Μαραθώνα) αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού.

Ποια σχολεία θα είναι αύριο Δευτέρα κλειστά στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

  • Οι Παιδικοί Σταθμοί
  • Τα Νηπιαγωγεία
  • Οι Δομές του Δήμου (ΚΔΑΠ) και τα Ειδικά Σχολεία
  • Τα Δημοτικά Σχολεία

Όσο αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αναμένεται ανακοίνωση από τον Δήμο αφού αυτήν την ώρα υπάρχει επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων.

Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα σε Αρτέμιδα-Σπάτα

Λόγω του παγετού που αναμένεται και για αύριο Δευτέρα 9-1-2017 όλα τα σχολεία του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά. Σε αρκετούς δρόμους ειδικά στην Αρτέμιδα η μετακίνηση γίνεται επικίνδυνη, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες. Επίσης οι θερμοκρασίες που ανακοινώθηκαν θα είναι πολύ χαμηλές (κάτω από τους 0 C).Θα υπάρχει επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων για να θερμάνουν τις αίθουσες, που έχουν παραμείνει κλειστές για 15 μέρες λόγω των εορτών, ώστε τα παιδιά να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες και να επιστρέψουν στα μαθήματά τους με ασφάλεια.