Αρχική Νέα Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη στην περιφέρεια Αττικής λόγω χιονιά

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη στην περιφέρεια Αττικής λόγω χιονιά

schools

Σε πολλές περιοχές ο παγετός και τα χιόνια έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα δεκάδες σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη, στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν:

Αττική
Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της περιοχής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, λόγω του παγετού.
Ειδικότερα, με σημερινή απόφασή του προχωρά -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης,Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου (δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη), στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα καιΓραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.
Διακοπή των μαθημάτων σε Ραφήνα και Πικέρμι λόγω έκτακτων – έντονων καιρικών συνθηκών για την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. Ειδικότερα:
- στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
- σε όλα τα Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου.
- σε όλα τα Σχολεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας.
- στα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
- για το Γυμνάσιο Ραφήνας και τα Λύκεια Ραφήνας (Γενικό-ΕΠΑΛ) θα εκτιμηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες και θα εκδοθεί απόφαση
Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.
Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα σχολεί,α θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της Αγίας Παρασκευής.
Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοίνωσε ότι λόγω των υπαρχόντων προγνωστικών  μετεωρολογικών στοιχειών για αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας –Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί (Δημόσια και Ιδιωτικά) δεν θα λειτουργήσουν.
Όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Βριλησσίων θα παραμείνουν κλειστές εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΔήμουΠαπάγου - Χολαργού θα παραμείνουν κλειστά.
Επίσης, με Απόφαση του Δημάρχου Λυκόβρυσης - Πεύκηςτα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά
την Πέμπτη λόγω επικινδυνότητας των δρόμων και δυσκολίας πρόσβασης από παγετό

Εύβοια
Στην Εύβοια κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Καρύστου, Διρφύων - Μεσσαπίων και Ερέτριας (μόνο στην Δημοτική Κοινότητα Γυμνού) την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, εκτός των 1ου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αλιβερίου, Γυμνασίου Αλιβερίου,1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου
και 1ου, 2ου,3ου Νηπιαγωγείων Αλιβερίου, Νηπιαγωγείο Καράβου, Δημοτικό Σχολείο
και Νηπιαγωγείο Αγίου Λουκά, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη,
λόγω των δυσµενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κρήτη
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη, στον Δήμο Ηρακλείου τα νηπιαγωγεία Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου.
Επίσης, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα.
Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στους δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων και Οροπεδίου Λασιθίου.

Φλώρινα
Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2015, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Καστοριά
Επίσης, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού έως την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 -οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση- ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς.

Σουφλί και Σαμοθράκη
Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύρος
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Σύρου την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από τον Δήμο.

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λιανό. Οι δυο παιδικοί σταθμοί Νάξου θα λειτουργήσουν κανονικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.