Αρχική InfoMommy Συμβουλές Ποια τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη;

Ποια τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη;

img-P-refrigerator-SJ-GC700V-BK-f-op-food_grossΗ χρήση της κατάψυξης για την συντήρηση των τροφίμων βασίζεται στην απομάκρυνση θερμότητας από τα προϊόντα με ταυτόχρονη μείωση της θερμοκρασίας τους, ακολουθούμενη από την διατήρησή τους σε θερμοκρασία χαμηλότερες από το σημείο πήξης. Το γεγονός αυτό προκαλεί μετατροπή του περιεχόμενου νερού σε παγοκρυστάλλους, με αποτέλεσμα την αύξηση της συγκέντρωσης των διαλυτών στερεών στην εναπομένουσα ποσότητα νερού και μείωση της ενεργότητας του νερού του τροφίμου.

Μπορεί η κατάψυξη να διατηρεί αναλλοίωτη την πλειονότητα των κρεάτων και μαγειρεμένων φαγητών, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα τα τρόφιμα. Σύμφωνα τους ειδικούς, τα οκτώ φαγώσιμα είδη που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη είναι:

•Μαρούλια, αγγούρια, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Τα συγκεκριμένα λαχανικά μέσα σε λίγες ημέρες χάνουν την υφή, τη γεύση τους, το χρώμα τους και τα θρεπτικά συστατικά ακόμη και αν παραμείνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης.

Μαγειρεμένα ζυμαρικά και ρύζι

Μέσα στην κατάψυξη αλλοιώνεται η υφή τους και η γεύση τους, πολύ περισσότερο, μάλιστα, στη περίπτωση και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.

cheese_16x9Τυριά
Στην κατάψυξη δεν μπαίνει ποτέ η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε μορφή κρέμας. Τα λευκά φρέσκα τυριά στην κατάψυξη χάνουν τη γεύση τους και την υφή τους.

•Τηγανητά φαγητά
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους.

•Αυγά
Τα ωμά αυγά στην κατάψυξη θα... εκραγούν, ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και η υφή τους «λαστιχένια».

•Κρέμα γάλακτος
Στην περίπτωση που η κρέμα γάλακτος καταψυχθεί θα καταστραφεί εντελώς η υφή της και θα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.