Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Ποιες αλλαγές παρατηρούνται στην επιθετικότητα των παιδιών με την πάροδο της ηλικίας;

Ποιες αλλαγές παρατηρούνται στην επιθετικότητα των παιδιών με την πάροδο της ηλικίας;

kids_aggression

Η επιθετικότητα των παιδιών, όπως και ο τρόπος εκδηλψσής της σταδιακά με τα χρόνια αλλάζει.
Έτσι, οι κυριότερες αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί στην επιθετικότητα των παιδιών με την πάροδο της ηλικίας είναι οι εξής:
Α) Η συχνότητα αλλά και η ένταση των επιθετικών ενεργειών με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται σημαντικά.
Β) Τα αγόρια είναι γεγονός ότι παρουσιάζουν περισσότερη επιθετικότητα από ότι τα κορίτσια. Η διαφορά αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Γ) Στα μικρότερα παιδιά η επιθετικότητα είναι συντελεστικής μορφής (δηλαδή αποσκοπεί στη διατήρηση ή την απόκτηση κάποιου αντικειμένου ή δικαιώματος) ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά είναι εχθρικής μορφής.
Δ) Ο τρόπος έκφρασης της επιθετικής συμπεριφοράς διαδοροποιείται με την πάροδο της ηλικίας. Στα μικρότερα παιδιά συνήθης τρόπος έκφρασης είναι το κλάμα και τα ξεσπάσματα οργής ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά είναι οι επιθέσεις εναντίον πραγμάτων και προσώπων.
Ε) Τόσο το είδος όσο και η ένταση της επιθετικής συμπεριφοράς παραμένουν σε όλες τις ηλικίες συγκριτικώς σταθερά μόνο στα αγόρια. Στα κορίτσια παραμένει σχετικά σταθερό ένα άλλο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, η εξάρτηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.