Αρχική Περιβάλλον Ποιες είναι οι καθαρές παραλίες της Αττικής;

Ποιες είναι οι καθαρές παραλίες της Αττικής;

little-kids-playing-on-beach-with-dogΤο σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και η άνοδος της θερμοκρασίας επιβάλλει την εξόρμηση οικογενειακώς στις κοντινές παραλίες για να ξεκλέψουμε ανάσες δροσιάς αλλά και για να απολαύσουμε τα καθάρια νερά των θαλασσών. Κι αφού με τα πολλά φτάνετε στον προορισμό σας, έχοντας υποστεί την κίνηση και την ανυπόφορη ζέστη διαπιστώνετε ότι η παραλία που επιλέξατε να επισκεφθείτε κάθε άλλο παρά καθαρή είναι. Τότε είναι η στιγμή που εύχεστε να γνωρίζετε από πριν σε ποια κατάσταση είναι η παραλία που θα πηγαίνατε.

cleanbeachesΚι όμως υπάρχει μια ειδική ελληνική εφαρμογή / ιστοσελίδα, το CleanBeaches.gr, δίνει με μια ματιά, σε ένα χάρτη, τις περισσότερες παραλίες της Αττικής και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το CleanBeaches.gr απεικονίζει τις καθαρές και τις ακατάλληλες παραλίες, κυρίως της Αττικής. Στόχος του project είναι να βοηθήσει τον πολίτη στην εξεύρεση καθαρής και ασφαλούς για την υγεία παραλίας, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσει σε θέματα ρύπανσης. Οι μετρήσεις προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) τον Μάιο του 2013, σε διάφορες παραλίες. Με τη βοήθεια των χαρτών της έρευνας, έγινε απεικόνιση των σημείων λήψης πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη. Περιλαμβάνονται πάνω από 200 παραλίες με την εξής διαβάθμιση: Πολύ καθαρή, καθαρή, ακατάλληλη, επικίνδυνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.