Αρχική InfoMommy Υγεία Ποιες ομάδες έχει "χτυπήσει" φέτος η γρίπη

Ποιες ομάδες έχει "χτυπήσει" φέτος η γρίπη

NHS-nurse-hospital_2519626b

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γρίπης φέτος έχουν ως εξής: Φαίνεται πως «προτιμά» άνδρες ηλικίας άνω των 50, ενώ το κυρίαρχο ελαφρώς μεταλλαγμένο στέλεχος Α(Η3Ν2) να είναι ιδιαίτερα επιθετικό και συχνά να αποδεικνύεται μοιραίο όσον αφορά ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα Υγείας.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 90% των θυμάτων της γρίπης ανήκει στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή είναι είναι ηλικιωμένοι και επιπλέον πάσχουν από χρόνια σοβαρά νοσήματα.
Υπάρχουν, ωστόσο, τέσσερα θύματα της γρίπης που παρότι δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα Υγείας αναπνευστικό, καρδιολογικό, μεταβολικό, νεοπλασία ή άλλη ασθένεια, εντούτοις υπέκυψαν στη νόσο και τις επιπλοκές της.

Πρόκειται, όπως εξηγεί ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, για τέσσερις ασθενείς, ηλικίας 45, 46, 55 και 67, οι οποίοι ήταν υγιείς μέχρι να ασθενήσουν και να καταλήξουν από γρίπη. «Με βάση το ιστορικό αυτών των ανθρώπων δεν εξηγείται πως η γρίπη τους προκάλεσε τέτοιας βαρύτητας επιπλοκές», λέει ο κ. Τσιόδρας.

Ανάμεσα στα θύματα της φετινής γρίπης βρίσκονται ένα βρέφος, ένας 17χρονος και 38χρονος, που όμως είχαν επιβαρυμένο ιστορικό Υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.