Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ποιο είναι το λάθος που κάνει κάθε οικογένεια μετά το φαγητό;

Ποιο είναι το λάθος που κάνει κάθε οικογένεια μετά το φαγητό;

FamilyEatingDinnerΈχοντας απολαύσει οικογενειακώς ένα χορταστικό γεύμα, συνηθίζουμε να σερβίρουμε και το καθιερωμένο φρούτο. Κι όμως αυτή η τακτική κάθε άλλο παρά καλό κάνει στον οργανισμό μας καθώς σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, τα ένζυμα που εκκρίνονται αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού εμποδίζουν τη βέλτιστη απορρόφηση των συστατικών και των βιταμινών των φρούτων.

Τα περισσότερα φρούτα περνούν εύκολα από το στομάχι προς το έντερο, το πολύ σε 20 λεπτά. Όταν όμως τρως φρούτα αμέσως μετά το γεύμα, αυτά παραμένουν στο στομάχι μέχρι να ολοκληρωθεί η πέψη των υπολοίπων τροφών κι έτσι καθυστερεί η πέψη τους ενώ ταυτόχρονα όση ώρα περιμένουν, αλλοιώνονται, αρχίζει η σήψη τους και η τελική θρεπτική αξία που θα αποδώσουν μειώνεται.

Αν λοιπόν σας αρέσει να τρώτε το φρούτο σας αμέσως μετά το φαγητό, μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Καθώς η κατάλληλη ώρα για φρούτο είναι έως και μία ώρα πριν από το γεύμα ειδάλλως θα πρέπει να περιμένετε 2 με 3 ώρες μετά το πέρας του φαγητού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.