Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες στη σχέση τους;

unhappy-married-coupleΟι σχέσεις των ανθρώπων εμφανίζονται να είναι σύνθετες, ενίοτε περίεργες και ευαίσθητες, όμως δεν έπαψαν στιγμή να είναι απλές στην ουσία τους. Όταν δύο άνθρωποι, ανεξαρτήτου φύλου, αναπτύσσουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον τότε αυτομάτως δημιουργείται ανάμεσα τους μία σχέση η οποία μπορεί να έχει χροιά ερωτική, φιλική, εργασιακή κ.α.

Γράφει ο ψυχολόγος Γιώργος Πανταζόπουλος

Στις ερωτικές – συντροφικές σχέσεις οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευάλωτοι γιατί «ανοίγουν την ψυχή τους» και επενδύουν συναισθηματικά περισσότερο από κάθε άλλη σχέση. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις με τους «δικούς μας ανθρώπους» είναι η εξιδανίκευση. Όντας παρασυρμένοι από έντονα συναισθήματα, πολλές φορές τοποθετούμε τους/τις συντρόφους μας σε θρόνο και έκτοτε ξεκινά μια ανισορροπία στη σχέση η οποία είναι ψυχοφθόρα και κουραστική.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο συναντάται περισσότερο στις γυναίκες, γιατί φαίνεται να έχουν μια έμφυτη εσωτερική ανάγκη να θαυμάζουν το ταίρι τους και να υποτιμούν τις δυνατότητες τους. Οι άντρες, από την άλλη μεριά, λόγω εγωισμού και ανταγωνιστικότητας δείχνουν να απολαμβάνουν τη «θεοποίηση» οπότε ασυνείδητα υποκινούν αυτή την ανισορροπία στην σχέση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr