Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ποιο είναι το μυστικό για ανακούφιση από το αλλεργικό συνάχι;

Ποιο είναι το μυστικό για ανακούφιση από το αλλεργικό συνάχι;

Hayfever_2609889bΑν ταλαιπωρείστε από το σύνηθες φτέρνισμα και τη φαγούρα στα μάτια και φέτος την άνοιξη, δοκιμάστε να φάτε ένα κυπελλάκι με γιαούρτι. Τα προβιοτικά, τα φιλικά βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι, μπορεί να διευκολύνουν την κατάσταση, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα βασίζονται στην ανάλυση 23 παλαιότερων μελετών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 1.900 άτομα. Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι 17 από τις μελέτες αυτές έδειξαν σημαντικό κλινικό όφελος από τη χρήση των προβιοτικών για το αλλεργικό συνάχι σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο: "Η παρούσα μελέτη αποδεικνύει ότι τα προβιοτικά έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη σοβαρότητα της νόσου, τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα. Τα θετικά αποτελέσματα σημειώθηκαν στην πλειονότητα των μελετών χωρίς σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες".

Ωστόσο, η κατανάλωση προβιοτικών ως αυτόνομη θεραπεία δεν συνίσταται για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα. Η γύρη, η λεπτή σκόνη που απελευθερώνεται από τα φυτά ως μέρος του αναπαραγωγικού τους κύκλου, περιέχει πρωτεΐνες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στη μύτη, τα μάτια, το λαιμό και τα ιγμόρεια. Στην παιδική ηλικία, η κατάσταση είναι πιο συχνή στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια, αλλά στην ενήλικη ζωή οι άνδρες και οι γυναίκες προσβάλλονται εξίσου.

Επιπλέον, τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα συμπτώματα σε άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η δερματίτιδα και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μεταβάλλοντας την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο, τα προβιοτικά μπορεί να επηρεάσουν τη δραστηριότητα των Τ κυττάρων - ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων που συμμετέχουν στο ανοσοποιητικό μας σύστημα - αν και οι ακριβείς μηχανισμοί δεν έχουν ακόμα καθοριστεί πλήρως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.