Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ποιο είναι το μυστικό για να μην ψωνίζετε ανθυγιεινά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ;

Ποιο είναι το μυστικό για να μην ψωνίζετε ανθυγιεινά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ;

newego_large_t_821_106535895_0Πολλοί από εμάς θεωρούν ότι είναι δύσκολο να αντισταθούν στη σοκολάτα και τα πατατάκια στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Τώρα, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν απλό τρόπο για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους και να μην αγοράζουν ανθυγιεινά τρόφιμα. Η κατανάλωση ενός μήλου πριν πάτε για ψώνια μπορεί να σας οδηγήσει να αγοράσετε κατά 25% περισσότερα φρούτα και λαχανικά!

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να προετοιμαστούν, ώστε να αγοράσουν υγιεινά τρόφιμα, αν τρώνε ένα υγιεινό σνακ πριν από κάθε φορά που πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, ενθαρρύνουν την προσφορά δειγμάτων στους αγοραστές για να τους παρακινήσουν να κάνουν υγιεινές επιλογές.

Οι ερευνητές εξέτασαν 20 αγοραστές στους οποίους δόθηκε τυχαία ένα κομμάτι μήλο, ένα κομμάτι μπισκότο ή τίποτα από τα δύο όταν έφτασαν στο σούπερ μάρκετ. Παρακολούθησαν τις αγορές τους και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που τους δόθηκε το μήλο αγόρασαν κατά 28% περισσότερα φρούτα και λαχανικά από εκείνους που τους δόθηκε το μπισκότο και 25% περισσότερα από αυτούς που δεν κατανάλωσαν κανένα σνακ πριν από την έναρξη των αγορών τους.

Ο Dr. Aner Tal από το Cornell University που πραγματοποίησε την έρευνα μαζί με τον συνάδελφο Dr. Brian Wansink, αναφέρει: "Αυτό που μας διδάσκει το πείραμα είναι ότι ένα μικρό υγιεινό σνακ πριν από τα ψώνια μπορεί να μας βάλει σε μια πιο υγιή νοοτροπία και να μας κατευθύνει σε καλύτερες επιλογές τροφίμων, συμβάλλοντας συγχρόνως στον περιορισμό του αισθήματος της πείνας. Αυτό που επηρεάζει τη συμπεριφορά των αγοραστών μετά την κατανάλωση ενός σνακ, όπως ένα μήλο ή ένα μπισκότο, δεν είναι το πόσο υγιεινό είναι το σνακ, αλλά το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι υγιές".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.