Αρχική InfoMommy Υγεία Ποιο είναι το μυστικό για να μην υποφέρετε από πονοκεφάλους;

Ποιο είναι το μυστικό για να μην υποφέρετε από πονοκεφάλους;

a866c3fc4b305624f7be13ab98bf3df5_LΗ αποχή από το αλάτι θα μπορούσε να μειώσει τους πονοκεφάλους κατά ένα τρίτο, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που περιορίζουν την πρόσληψη του αλατιού σε τρία γραμμάρια (μισό κουταλάκι του γλυκού) την ημέρα, παρατηρήθηκε ότι πάσχουν από σημαντικά λιγότερους πονοκεφάλους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 400 άτομα που χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολουθούσε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και γαλακτοκομικά προϊόντα και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν ακολουθούσε παρόμοια υγιεινά διατροφικά πρότυπα.

saltΟι συμμετέχοντες και στις δύο ομάδες κατανάλωναν σχεδόν εννέα γραμμάρια αλάτι την ημέρα για μια καθορισμένη περίοδο. Αργότερα, η ποσότητα αυτή μειώθηκε σε έξι γραμμάρια καθημερινά για το ίδιο χρονικό διάστημα για να καταλήξουν τελικά στην πρόσληψη 3 γραμμαρίων αλατιού κατά τη διάρκεια της τελικής περιόδου του πειράματος.

Έπειτα, τους ζητήθηκε να καταγράψουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πονοκέφαλος, φούσκωμα, ξηροστομία, υπερβολική δίψα, κόπωση ή μειωμένη ενέργεια, λιποθυμική τάση, ναυτία και αλλαγή στη γεύση.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μείωση κατά το ήμισυ της πρόσληψης αλατιού από εννέα σε τρία γραμμάρια την ημέρα, συνεπάγεται τη μείωση των πονοκεφάλων κατά 31 τοις εκατό.

Ο καθηγητής Graham MacGregor, από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο, υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως γιατί η μείωση του αλατιού μειώνει τους πονοκεφάλους, αλλά υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι μειώνει την αρτηριακή πίεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.