Αρχική InfoMommy Υγεία Ποιο είναι το μυστικό για να προλάβουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;

Ποιο είναι το μυστικό για να προλάβουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;

woman-taking-asprinΗ καθημερινή λήψη μιας ασπιρίνης θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι γυναίκες που πήραν ασπιρίνη επτά ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν 47% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές. Επιπλέον, όσες λάμβαναν συχνά το φάρμακο για πέντε ή περισσότερα χρόνια είχαν 41% πιθανότητες μείωσης του κινδύνου. Ωστόσο, η παρακεταμόλη ή ακεταμινοφαίνη δεν συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η καθηγήτρια Kirsten Moysich από το Roswell Park Cancer Institute, αναφέρει: "Η χρήση της ασπιρίνης παραμένει μια ελκυστική επιλογή για την πρόληψη του καρκίνου, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πάρουν ένα χάπι αντί να κάνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση. Ωστόσο, θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους πριν αρχίσουν μια θεραπευτική αγωγή με τη χρήση ασπιρίνης".

Στο πλαίσιο της μελέτης, η καθηγήτρια Kirsten Moysich και οι συνεργάτες της εξέτασαν 328 ασθενείς με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και 1.312 εθελόντριες που δεν πάσχουν από τη νόσο. Οι συμμετέχουσες ήταν όλες ίδιας ηλικίας και παρακολουθούνταν από το Roswell Park από το 1982 έως το 1998. Όλες οι γυναίκες έδωσαν τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά και για πόσα χρόνια συνήθιζαν να καταναλώνουν ασπιρίνη και παρακεταμόλη.

Οι ερευνητές δεν μελέτησαν γιατί η ασπιρίνη θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη της νόσου. Η Dr. Moysich αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα σχετικά με το πώς η ασπιρίνη και η παρακεταμόλη μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Πρόκειται για μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται στον τράχηλο μιας γυναίκας. Συνήθως δεν παρουσιάζει συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο, αλλά τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι η ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία, η οποία μπορεί να συμβεί μετά τη σεξουαλική επαφή, μεταξύ των κύκλων της περιόδου ή μετά την εμμηνόπαυση. Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι του HPV, πολλοί από τους οποίους είναι αβλαβείς. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι του HPV μπορεί να διαταράξουν την κανονική λειτουργία των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας και μπορεί τελικά να προκαλέσουν την εμφάνιση του καρκίνου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.