Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό σε κάθε ήπειρο;

Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό σε κάθε ήπειρο;

the-mighty-mount-everest-294846Τα βουνά σχηματίζονται όταν δύο πλάκες κάτω από το φλοιό της Γης πιέζουν η μία την άλλη, σχηματίζοντας τεράστιες αναδιπλώσεις πετρωμάτων. Τα βουνά ολοένα ψηλώνουν με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων, όμως ο πάγος, ο άνεμος και τα διάφορα καιρικά φαινόμενα τους αφαιρούν υλικό, με μια διαδικασία που λέγεται διάβρωση.

-Ασία: Έβερεστ (8.850 μ.)
-Νότια Αμερική: Ακονκάγκουα (6.942 μ.)
-Βόρεια Αμερική: Μακ Κίνλεϊ (6.194 μ.)
-Αφρική: Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.)
-Ευρώπη: Ελμπρούς (5.642 μ.)
-Ανταρκτική: Βίνσον Μασίφ (4.892 μ.)
-Αυστραλία: Κοζιούσκο (2.228 μ.)

Στα βουνά και στο υπέδαφος συναντάμε πολλά σπήλαια. Το νερό που στάζει μέσα σε ένα σπήλαιο περιέχει ένα ορυκτό, τον ασβεστίτη, που στερεοποιείται και σχηματίζει σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία. Για να σχηματιστούν μόλις 2,5 εκατοστά χρειάζονται 500 χρόνια. Οι σταλακτίτες κρέμονται από την οροφή ενός σπηλαίου, ενώ οι σταλαγμίτες προεξέχουν από το έδαφός του. Ο μεγαλύτερος σταλαγμίτης στον κόσμο έχει ύψος 70 μέτρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.