Αρχική Διάφορα Ποιο θρεπτικό συστατικό διώχνει την κούραση;

Ποιο θρεπτικό συστατικό διώχνει την κούραση;

tired

Ξυπνάς χαράματα, ετοιμάζεις τα παιδιά για το σχολείο και μετά τρέχεις στη δική σου δουλειά. Επιστροφή στο σπίτι, ετοιμασία φαγητού, δουλειές, διαβάσματα, εξωσχολικά... και κάπου εκεί αισθάνονται κάτι πολύ σημαντικό να σε εγκαταλείπει. Τι είναι αυτό; Μα, οι δυνάμεις σου. Είναι η στιγμή που η κούραση όλης της ημέρας σού χτυπά την πόρτα, μάλλον όμως ώρα που δεν πρέπει, αφού έχεις ακόμη αρκετά να κάνεις.

Οι ειδικοί μιλούν για την έλλειψη μιας ουσίας, η οποία και ευθύνεται πιθανότατα για το αίσθημα της κόπωσης που νιώθουμε, ακόμα και μια μέρα που δεν ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη. Η ουσία που πιθανότατα ευθύνεται για την αίσθηση κόπωσης είναι το ποτάσιο, ένας ηλεκτρολύτης που βοηθάει το νευρικό σύστημα και τους μύες και συμβάλλει στη διατήρηση της πίεσης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο οργανισμός μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη αυτή τρώγοντας κάποια από τα τρόφιμα που την περιέχουν.

Πού περιέχεται

Τροφές πλούσιες σε ποτάσιο είναι  το αβοκάντο, ο χυμός από δαμάσκηνο, το γιαούρτι χωρίς λιπαρά, η σόγια και το βερίκοκο.
Επίσης, στην προσπάθεια τόνωσης του οργανισμούν καλό είναι να περιοριστεί και το νάτριο, καθώς τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να είναι σε ισορροπία στο σώμα μας γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.