Αρχική InfoMommy Υγεία Ποιο το έργο του υπηρεσιακού υπουργείου Υγείας σχετικά με το προσφυγικό - Παρεδόθη επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ποιο το έργο του υπηρεσιακού υπουργείου Υγείας σχετικά με το προσφυγικό - Παρεδόθη επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

γιατροι

Επιστολή με το έργο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, επέδωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 16-09-2015.

 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας, και με στόχο την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων- μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα μας, προωθήθηκαν/ πραγματοποιηθήκαν οι παρακάτω ενέργειες:

  • Αποστολή δύο κλιμακίων με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές στη Μυτιλήνη και στο Αγαθονήσι με σκοπό την ενίσχυση του ΠΕΔΥ, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» καθώς και τη ΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» με δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.
  • Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) προέβη σε διάθεση ιατρικού προσωπικού στο Αγαθονήσι.
  • Συντονισμός με Διεθνείς Φορείς και ΜΚΟ με σκοπό την παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας:

1. Δρομολόγηση παραλαβής δωρεάς υγειονομικού υλικού πρώτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες 10.000 ατόμων για 6 μήνες.
2. Συμβολή στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων της ΜΚΟ IsraAID στην Μυτιλήνη.
3. Συνεργασία με τη ΜΚΟ «Clarion Global Response» για την διάθεση εθελοντών αραβόφωνων ιατρών στο ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
4. Συνάντηση με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (Division of Programme Support and Management) για την εκτίμηση και αξιολόγηση των αναγκών που έχουν προκύψει.
5. Συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως προς την διάθεση διασωστών στη Σάμο, μόνιμο κλιμάκιο πλησίον Ειδομένης και παροχή χημικών τουαλετών.

  • Συντονισμός με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την διάθεση στρατιωτικών γιατρών και υγειονομικών με στόχο την ενίσχυση των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μυτιλήνη και στην Κω.

Με πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές στο νομό Κιλκίς.
Εκπόνηση και υποβολή αιτήματος σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ό,τι αφορά την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Internal Security Fund) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.