Αρχική Quiz Ποιοι ήταν οι Άνεμοι στη μυθολογία;

Ποιοι ήταν οι Άνεμοι στη μυθολογία;

1

Οι Άνεμοι ήταν γιοι της Ηώς και του Αστραίου, και ήταν περισσότερο θεϊκές δυνάμεις, παρά θεοί.

Ο κυρίαρχος άνεμος ήταν ο Αίολος, που ήταν εκπρόσωπος και βοηθός του Δία. Από αυτόν έπαιρνε εντολές και ελευθέρωνε τους ανέμους που τους είχε στην κατοχή του και ήταν κλεισμένοι σε κοιλότητες και ασκούς.

Οι Άνεμοι ήταν 2 ειδών: 1) οι συνηθισμένοι και ευεργετικοί: ο Βορέας, ο Εύρος, ο Νότος, και ο Ζέφυρος και 2) οι καταστρεπτικοί, που δεν άφηναν τίποτα όρθιο απ’ όπου περνούσαν!

Οι Ρωμαίοι τιμούσαν μόνο του ευεργετικούς Ανέμους, ενώ οι Αθηναίοι στους κλασσικούς χρόνους πρόσθεσαν άλλους τέσσερις και έφτιαξαν ένα 8γωνο ιερό που σε κάθε γωνιά του τιμούσαν και ένα Άνεμο.

Τόσο πολλοί Άνεμοι και τόσες πολλές τιμές, δικαιολογούνταν από το γεγονός ότι ήταν μια χώρα γεωργική αλλά και ναυτική και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη και την ευημερία τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.