Αρχική Infokids Υγεία Ποιος αναδείχθηκε ο αγαπημένος σύντροφος των μωρών για το παιχνίδι;

Ποιος αναδείχθηκε ο αγαπημένος σύντροφος των μωρών για το παιχνίδι;

pampers

Τα παιχνίδια του, ο κόσμος του, το δικό του μικρό σύμπαν. Για ένα μωρό, τα παιχνίδια του είναι, μαζί με τα οικεία του πρόσωπα, ό,τι συντελεί το μικρόκοσμό του. Μέσα σ' αυτόν περνά τη μέρα του, χτίζοντας και γκρεμίζοντας, αναπτύσσοντας τη δική του προσωπικότητα και οροθετώντας τα ιδιαίτερα, μοναδικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Σ' αυτό το ατέρμονο παιχνίδι των πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού, καλούμαστε, οι γονείς, να είμαστε συνοδοιπόροι, σύντροφοι, οδηγοί.

Κυρίως βέβαια να είμαστε εκεί. Δίπλα τους, να τους κρατάμε το χέρι, να τους χαρίζουμε αβίαστα πλατιά χαμόγελα και μεγάλες ζεστές αγκαλιές. Να τα βοηθάμε να χτίζουμε μαζί τον κόσμο του παιχνιδιού τους, αλλά και όταν βαρεθούμε, μαζί πάλι, να τον αντικαταθιστούμε με έναν άλλο, εξίσου ενδιαφέροντα στα μάτια τους κόσμο.

pampers2
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι που ένας γονιός μπορεί να παίξει με το μωρό του. Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τα Pampers στο πλαίσιο της καμπάνιας “Love, Sleep & Play”, οι Έλληνες γονείς έχουν διακριθεί στο παιχνίδι, καθώς σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν τα οφέλη του παιχνιδιού με το παιδί τους (96%) και σχεδόν οι μισοί (44%) περνούν περισσότερα από 90 λεπτά παιχνιδιού και διασκέδασης κάθε μέρα με τα μωρά τους.

pampers3

Παιχνίδι=μάθηση=διασκέδαση
Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι παίζει το γεγονός πως οι γονείς αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη των παιδιών τους. Από τους ερωτηθέντες, το 62% αναγνωρίζουν το παιχνίδι ως ένα ουσιαστικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας, ενώ οι Γερμανοί διακρίνονται για τη σημασία που δίνουν στη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, το 38% των γονιών στην Ελλάδα ανατρέπουν τα δεδομένα, δηλώνοντας ως βασικό λόγο παιχνιδιού με τα μωρά τους τη διασκέδαση.

pampers4

Και ο αγαπημένος σύντροφος του παιχνιδιού είναι...
Στο ερώτημα, ποιος αποτελεί τον αγαπημένο σύντροφο των μωρών για παιχνίδι αναδείχθηκαν με 41% οι μαμάδες!

Το 76% των γονιών υποστηρίζει το αυθόρμητο παιχνίδι, ως μια πιο ευέλικτη προσέγγιση, συγκριτικά με το 15% που προτιμάει να ακολουθεί μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο χρόνο για παιχνίδι. Οι χώρες που ακολουθούν τον προγραμματισμό από τον αυθορμητισμό είναι η Γερμανία (27%) και η Ολλανδία (20%), ενώ η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Σουηδία απορρίπτουν τελείως την τακτική ρουτίνα.

Είναι αξιοπρόσεκτη η νοσταλγία για παραδοσιακούς τρόπους παιχνιδιού. Σχεδόν όλοι οι γονείς (86%) συμφωνούν πως τα μωρά τους ακόμη και σήμερα προτιμούν πιο παραδοσιακές μεθόδους παιχνιδιού. Επιπλέον, το 64% αισθάνεται πως τα μοντέρνα παιχνίδια περιορίζουν την φαντασία των μωρών τους.

pampers5

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης πως τα μωρά (88%) αξιοποιούν ακόμη περισσότερο τη φαντασία τους παίζοντας χωρίς παιχνίδια. Πάνω από τους μισούς (53%) των γονιών στην Ελλάδα παραδέχονται πως το παιχνίδι με τα παιδιά τους δεν προέκυψε αυθόρμητα, αλλά έψαξαν και δοκίμασαν μια πληθώρα πραγμάτων.

H καμπάνια “Love, Sleep, Play” των Pampers βασίζεται στην ιδέα ότι τα μωρά επηρεάζονται από 3 βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, την αγάπη, τον ύπνο και το παιχνίδι. Για τους πυλώνες «Αγάπη» και «Ύπνος» διάβασε ακόμη:
http://www.infokids.gr/2014/11/gnorizete-oti-oi-pio-pathiasmenoi-me-ta/
http://www.infokids.gr/2014/12/erotisi-ston-eidiko-poses-ores-prepei/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter