Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Ποιος ήταν ο Άδωνις: Ταξίδι στον κόσμο της Φαντασίας!

Ποιος ήταν ο Άδωνις: Ταξίδι στον κόσμο της Φαντασίας!

mythology-meaning

Πρόκειται για έναν μύθο που έχει προέλευση τη Συρία. Έφτασε και στην Ελλάδα με κάποιες παραλλαγές.

Είχε μια περιπετειώδη ζωή όταν ήταν μικρός.

Ο Άδωνης ήταν γιός του Κίνυρα και της Μύρρας. Εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του ότνα ήταν μικρός, και τον φρόντιζε η Αφροδίτη που με τη σειρά της τον εμπιστεύτηκε στην Περσεφόνη.

Η Περσεφόνη όμως τον ερωτεύτηκε και δεν ήθελε να τον επιστρέψει στην Αφροδίτη. Η Αφροδίτη ζήτησε τη βοήθεια του Δία, για να τον πάρει πίσω, μάλλον και αυτή ήταν λίγο ερωτευμένη μαζί του!

Τι να κάνει και ο Δίας, αποφάσισε να δώσει μια λύση: 4 μήνες ο Άδωνης θα τον περνούσε με την Περσεφόνη, 4 μήνες με την Αφροδίτη και 4 μήνες θα έκανε ότι ήθελε!

Αυτή ήταν μια λύση που βόλευε όλες τις πλευρές. Όμως ο Άρης – ο αγαπημένος της Αφροδίτης- ζήλεψε την αδυναμία που έδειξε η αγαπημένη του στον Άδωνη. Έστειλε έναν αγριόχοιρο να του επιτεθεί, όπως και έγινε, και τον τραυμάτισε θανάσιμα στην κοιλιά.

Η Αφροδίτη θρήνησε το θάνατό του, οι ποιητές και οι καλλιτέχνες λένε ότι το αίμα που έτρεξε έγινε ανεμώνες!

Ο Άδωνης συμβολίζει τη ζωή: θάνατος και αναγέννηση της φύσης, που συνεχίζει ασταμάτητα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.