Αρχική Quiz Ποιος ήταν ο πιο σύντομος πόλεμος στην ιστορία;

Ποιος ήταν ο πιο σύντομος πόλεμος στην ιστορία;

Anglo-Zanzibar_War

Διήρκεσε μόλις 38 λεπτά και έγινε στις  27 Αυγούστου 1896!

Όλα ξεκίνησαν με το θάνατο του 39χρονου σουλτάνου της Ζανζιβάρης Χαμάντ μπιν Τουβαϊνί αλ Μπουσαίντ, πιστού συμμάχου της αποικιακής Βρετανικής Αυτοκρατορίας, στις 25 Αυγούστου 1896. Ο ανιψιός του - Χαλίντ αλ Μπαργκάς - ξεκίνησε πραξικόπημα για να αρπάξει την εξουσία, όμως δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη των Άγγλων.

Οι Άγγλοι έστειλαν τελεσίγραφο, εκείνος δεν υπάκουσε και ζήτησε τη βοήθεια των Αμερικανών.  Οι Άγγλοι δεν έχασαν τον καιρό τους! Άραξαν τα πολεμικά τους πλοία στο λιμάνι και προετοιμάζονταν για την απόβαση.

Και πράγματι, δεν έχασαν καθόλου χρόνο! Δύο λεπτά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου άρχισε ο κανονιοβολισμός του σουλτανικού χαρεμιού, το οποίο σχεδόν ισοπεδώθηκε. Ο Μπαργκάς μόλις που πρόλαβε να διαφύγει και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο προξενείο της Γερμανίας. Στις 9:40 π.μ. ο Αγγλο-Ζανζιβαρινός Πόλεμος έλαβε τέλος.

Αυτός ο σύντομος πόλεμος κόστισε τη ζωή σε 500 ανθρώπους, ενώ οι Άγγλοι δεν είχαν κανένα νεκρό, μόνο 1 τραυματία.

Αμέσως μετά εγκατέστησαν στην εξουσία τον εκλεκτό τους σουλτάνο Χαμούντ μπιν Μουχάμεντ, από τον οποίον απαίτησαν και πέτυχαν να λάβουν αποζημίωση για το κόστος του πιο σύντομου πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.