Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Πόλεμος μεταξύ εταιρειών για το ασύρματο ρούτερ με ειδική ρύθμιση προστασίας για τις εγκύους

Πόλεμος μεταξύ εταιρειών για το ασύρματο ρούτερ με ειδική ρύθμιση προστασίας για τις εγκύους

42-23435312_23435312_27492599Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας σχετικά με ένα νέο ασύρματο ρούτερ που ανέπτυξε η μία εξ αυτών, το οποίο διαθέτει ειδική ρύθμιση για τις έγκυες γυναίκες. Η εταιρεία Qihoo 360 παρουσίασε πρόσφατα μία συσκευή, την αναβαθμισμένη έκδοση ενός ήδη υπάρχοντος προϊόντος της, η οποία διαθέτει 3 ρυθμίσεις: διείσδυση σε τοίχο, ισορροπία και «εγκυμοσύνη». Όπως υποστηρίζει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, η τρίτη ρύθμιση μειώνει κατά 70% την ακτινοβολία που εκπέμπεται μέσω του ρούτερ.

Ωστόσο, ο κολοσσός τεχνολογίας της Κίνας, η εταιρεία Xiaomi εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον της Qihoo, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία. «Η υποτιθέμενη ρύθμιση για εγκύους είναι απλά μια τακτική μάρκετινγκ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανήρτησε η Xiaomi. «Η χρήση Wi-Fi είναι ασφαλής και δεν προβάλλει κανέναν κίνδυνο».

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών είναι μεγάλος. Η Xiaomi διέθεσε πρόσφατα στην κινέζικη αγορά ένα νέο ρούτερ το οποίο προσφέρει 6 terabyte αποθηκευτικού χώρου και σύνδεση ιδιαίτερα υψηλών ταχυτήτων, ωστόσο δεν περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις εγκύους.

Ο Ζου Χόνγκι, διευθύνων σύμβουλος της Qihoo δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου ρούτερ ότι το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται κυρίως για ανθρώπους που «έχουν φοβία με την ακτινοβολία», σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας South China Morning Post.

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία που μπορούν να προκαλέσουν τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα, όπως αυτά που εκπέμπει μία συσκευή Wi-Fi. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι το χαμηλό επίπεδο κυμάτων που εκπέμπουν οι συσκευές τηλεπικοινωνιών δεν συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Σχετικά με το θέμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι: «Βάσει της πρόσφατης εις βάθος μελέτης των επιστημονικών εκθέσεων, ο ΠΟΥ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παρόντα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τυχόν επιπτώσεων στην υγεία από την έκθεση σε χαμηλού επιπέδου ηλεκτρομαγνητικά πεδία».

Ερώτηση: Η έκθεσή μου σε ακτινοβολία κατά πόσο βλάπτει εμένα ή τα συγγενικά μου πρόσωπα στο σπίτι;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.