Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Πολλά σχολεία εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία «φαντάσματα» - Θα επανεξετάσει το ζήτημα των εκδρομών το Υπουργείο

Πολλά σχολεία εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία «φαντάσματα» - Θα επανεξετάσει το ζήτημα των εκδρομών το Υπουργείο

group_pisa_wΕπιστρέφουν από την εκδρομή τους στην Ελβετία, μια ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία οι μαθητές της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Αρτας και οι οι τέσσερις καθηγητές που τους συνόδευαν, καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή.

«Τα παιδιά επιστρέφουν, είναι ασφαλή, βρίσκονται καθοδόν προς στην Ανκόνα και αύριο Παρασκευή θα είναι στην Αρτα», αναφέρει στο ο διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Καραμπάς. Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου, από το πρωί που έγινε γνωστή η περιπέτεια των μαθητών, δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από άλλα σχολεία στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ανάλογη περιπέτεια με εκδρομές καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία «φαντάσματα».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αφορά το 2ο Γυμανάσιο Κέρκυρας. Πριν από ένα χρόνο, η εκδρομή που είχε πληρωθεί από τους μαθητές για το Λονδίνο ματαιώθηκε, καθώς την ώρα που τα παιδιά έφτασαν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν κρατήσεις.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο. Το υπουργείο, καταλήγει η ανακοίνωση, από την καινούρια σχολική χρονιά, προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, «διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα».

Σε συνεργασία με τη Huffigtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.