Πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες ιδρύει ο Δήμος Αμαρουσίου

Τη λειτουργία πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες, όπως στέρηση όρασης, νοητική στέρηση και αυτισμό ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου πρότεινε την τροποποίηση ακινήτου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, με σκοπό τη δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων, για τη διενέργεια κέντρου ημερήσιας φροντίδας παιδιών με στέρηση όρασης, και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών με νοητική στέρηση και αυτισμό.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε το ακίνητο να ρημάζει, να το προστατεύσουμε από διάφορα επενδυτικά συμφέροντα και να το αξιοποιήσουμε υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Σε συνέργεια με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και το Σύλλογο Τυφλών θα δούμε τι χαρακτήρα θα έχει το κτίριο και πως ακριβώς θα το αξιοποιήσουμε. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά ο Δήμος αποκτά λόγο επί του ακινήτου».

Το συγκεκριμένο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 1024 τ.μ. είχε παραχωρηθεί στο Σύλλογο των Φίλων Τυφλών «Ειρήνη Λασκαρίδου» με σκοπό την ανέγερση κτιρίου εκπαίδευσης. Ο σύλλογος από τον Δεκέμβριο του 2018 δεν διαθέτει ενεργό Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε λειτουργεί τα εκπαιδευτήρια αφού ο χώρος παραμένει κλειστός.