Πορτοκαλοπιτάκια

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκάκι για να ξεκινήσει όμορφα και γλυκά η εβδομάδα των παιδιών. Μιας και τα σχολεία έκλεισαν, αδράξτε την ευκαιρία για να μπείτε στα κουζίνα με τα πιτσιρίκια σας και να φτιάξετε τραγανά πορτοκαλοπιτάκια. Ένα γλυκάκι πλούσιο σε αρώματα και γεύση, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

2 κουταλιές μαργαρίνη
250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ
1 κουτί σφολιατάκια
Λίγο φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα και το λικέρ, ανακατεύοντας τα καλά. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με 2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα. Αλείφουμε τα πορτοκαλοπιτάκια με λίγο φυτικό βούτυρο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.