Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Πώς αντιδρούν τα μωρά όταν μας βλέπουν θυμωμένους; (Δείτε το βίντεο)

Πώς αντιδρούν τα μωρά όταν μας βλέπουν θυμωμένους; (Δείτε το βίντεο)

113-12Μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τις γνωστικές τους ικανότητες, αλλά τα νήπια είναι εκπληκτικά συνειδητοποιημένα όσον αφορά τη συμπεριφορά των ενηλίκων και αυτό μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά.

Πρόσφατα αναρτήθηκε στο YouTube ένα βίντεο από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το οποίο δείχνει ένα πείραμα σε ένα αγοράκι 15 μηνών που πρέπει να αποφασίσει εάν θα παίξει με τις χάντρες που του προσφέρουν, αφού πρώτα παρατηρεί έναν ενήλικα ο οποίος εκνευρίζεται από τον θόρυβο που προκαλούν.

Ο μικρός Adrien φαίνεται ότι θέλει πολύ να παίξει με τις χάντρες, αλλά φοβάται μήπως ενοχλήσει τον νευρικό ενήλικα. Τι θα κάνει τελικά; Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ήδη από την ηλικία των 15 μηνών μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος είναι θυμωμένος και να προσαρμόσουν ανάλογα τη συμπεριφορά τους, έτσι ώστε να μην τον εκνευρίσουν περισσότερο.

«Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι μπορούν να το κάνουν χωρίς τη βοήθεια της γλώσσας. Στην ηλικία των 15 μηνών είναι πολύ μικρά για να σχηματίσουν ολοκληρωμένες προτάσεις», αναφέρει ο Dr. Andrew Meltzoff, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cognitive Development.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.