Αρχική InfoMommy Υγεία Πώς δεν θα υποφέρετε από στομαχικό ή κοιλιακό πόνο (βλέπε βαρυστομαχιά, δυσκοιλιότητα, κολικούς) το καλοκαίρι

Πώς δεν θα υποφέρετε από στομαχικό ή κοιλιακό πόνο (βλέπε βαρυστομαχιά, δυσκοιλιότητα, κολικούς) το καλοκαίρι

Stomach-Ache
Από τον Αλκιβιάδη Ευθυμίου, MD, PhD, FEBG, Ειδικό Γαστρεντερολόγο

Το καλοκαίρι είναι για όλους συνδεδεμένο με διακοπές, βουνό, θάλασσα, μπάνια, ταξίδια, διασκέδαση, ξεκούραση και γενικά με την απόλαυση. Μερικές φορές όμως, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα ισχυρό στομαχικό ή κοιλιακό πόνο, ο οποίος δημιουργεί κακή ψυχολογική διάθεση και καταστρέφει τις ημέρες που εμφανίζεται.

Δυστυχώς, ακόμη και τα πιο «γερά στομάχια» κάποια στιγμή βρίσκουν τον δάσκαλό τους. Είτε πρόκειται για απλές περιπτώσεις «βαρυστομαχιάς» και δυσπεψίας είτε για πιο επίμονες περιπτώσεις κωλικών ή δυσκοιλιότητας, ο πόνος στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ικανός να μας «διπλώσει».

  • Το βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε τον πόνο μόνοι σας αν:
  • Είναι σοβαρός και επιδεινώνεται
  • Συνοδεύεται από απώλεια βάρους
  • Συνοδεύεται από αιμορραγία από το έντερο
  • Συνοδεύεται από δυσκολία στην κατάποση
  • Συνοδεύεται από επίμονους εμέτους

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν δοκιμασμένες και ασφαλείς θεραπείες αφού, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα ξένων και ελληνικών ερευνών, τις περισσότερες φορές (62%), το σύμπτωμα θεραπεύεται με τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ουσίας.  Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει σημαντικά (83%) στις ηλικίες 25-34.

Σε αντίθεση με τα αντιφλεγμονώδη, τα σπασμολυτικά όπως είναι η υοσκιναμίνη (Buscopan) δεν δημιουργούν παρενέργειες και προσφέρουν πραγματική και άμεση ανακούφιση.

Η υοσκιναμίνη , για περισσότερα από 50 χρόνια, είναι  ένα καταξιωμένο, ασφαλές και αποτελεσματικό σπασμολυτικό για την ανακούφιση από τη δυσφορία και τον πόνο στο γαστρεντερικό σωλήνα. Με τη μοναδική, στοχευμένη δράση της η οποία ξεκινά 15-λεπτά-από-την λήψη, χαλαρώνει τους συσπώμενους μύες του πεπτικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας την αιτία του πόνου αντί απλώς να τη συγκαλύπτει.

Επιπρόσθετα, καλό θα είναι γενικά να θυμάστε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που ξέρετε ότι θα σας προκαλέσουν πόνο, και να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε το στρες στην καθημερινότητά σας.

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Αλκιβιάδης Ευθυμίου, MD, PhD, FEBG
Ειδικός Γαστρεντερολόγος
Ειδικευθείς & Μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία
Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής "Άγιος Λουκάς", Θεσσαλονίκη
http://www.alkis-efthymiou.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.