Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Πώς επηρεάζει η καφεΐνη το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης;

Πώς επηρεάζει η καφεΐνη το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης;

pregnant-coffee_2484872bΟι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν μόλις δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να θέτoυν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι έχουν μέχρι και 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λευχαιμία κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη μπορεί να αλλάξει το DNA στα κύτταρα των εμβρύων, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη των όγκων.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 20 υπάρχουσες μελέτες και διαπίστωσαν ότι τα μωρά των γυναικών που έπιναν περισσότερα από δύο φλιτζάνια καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διατρέχουν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν λευχαιμία, ποσοστό που μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 72% για εκείνες που κατανάλωναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια ημερησίως.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας (American Journal of Obstetrics and Gynaecology) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται επειγόντως περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αρνητική επίδραση της κατανάλωσης καφέ στην παιδική λευχαιμία.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται οι γυναίκες να απέχουν εντελώς από τον καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως θα πρέπει να περιορίσουν για προληπτικούς λόγους την πρόσληψη της καφεΐνης, σε λιγότερο από δύο φλιτζάνια την ημέρα ή ακόμη πιο περιστασιακά», τονίζει ο Denis Henshaw, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.