Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς επηρεάζει τους γονείς το κλάμα του μωρού τη νύχτα;

Πώς επηρεάζει τους γονείς το κλάμα του μωρού τη νύχτα;

article-2601172-094782A8000005DC-91_634x396Το κλάμα του μωρού κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να φέρει τη σχέση των γονέων σε οριακό σημείο. Πέρα όμως από το να είναι απλά ένα ατυχές γεγονός, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι ο λόγος που τα μωρά κλαίνε είναι βιολογικός.

Τα μωρά είθισται να μονοπωλούν την προσοχή της μητέρας τους. Το κλάμα τους κατά τις νυχτερινές ώρες συχνά στερεί στους γονείς να περάσουν ένα ρομαντικό βράδυ και αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος να εμποδίσουν την απόκτηση ενός νέου μωρού.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι ο θηλασμός το βράδυ συμβάλλει στην υπογονιμότητα της μητέρας, φαινόμενο γνωστό και ως αμηνόρροια, η οποία οφείλεται κυρίως σε ορμονικούς λόγους.

breastfeeding74307784“Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξάνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους της βρεφικής ζωής και είναι πιο συχνό για τα μωρά που θηλάζουν. Πρόκειται για μια συμπεριφορά από την πλευρά των βρεφών, η οποία επεκτείνει την αμηνόρροια της μητέρας τους, καθυστερώντας έτσι τη γέννηση ενός μικρότερου αδελφού”, αναφέρει ο καθηγητής David Haig.

Ο Siobhan Freegard, ιδρυτής της μεγαλύτερης ιστοσελίδας στη Βρετανία για την ανατροφή των παιδιών «Netmums», υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι απολύτως λογική: “Η άφιξη ενός νέου μωρού δοκιμάζει ακόμα και τις πιο δυνατές σχέσεις, επομένως οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άγρυπνες νύχτες και η εξάντληση είναι μέρος του σχεδίου της Μητέρας Φύσης. Η χρονική απόσταση ανάμεσα στα αδέλφια θα δώσει στη μητέρα περισσότερο χρόνο να ανακάμψει από τον τοκετό και επιπλέον θα κάνει τα μικρά παιδιά πιο ανεξάρτητα”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.