Αρχική Quiz Πώς φτιάχνονται τα μαργαριτάρια; (βίντεο)

Πώς φτιάχνονται τα μαργαριτάρια; (βίντεο)

Υπεύθυνα ζωντανά για την δημιουργία μαργαριταριών είναι βέβαια τα μαλάκια και συγκεκριμένα τα μαργαριτοφόρα στρείδια. Για να αφαιρέσουν από την σάρκα τους τα μαργαριτάρια ανοίγουν το όστρακο, διαφορετικά μπορεί να περάσουν χρόνια έως ότου μπορέσει το ίδιο το ζώο να το αποβάλει.

Το μαργαριτάρι ξεκινά να σχηματίζεται, όταν κάποιος κόκκος ή άλλο μικρό αντικείμενο περάσει στη σάρκα του ζώου και δεν μπορεί να το αποβάλει με οποιοδήποτε τρόπο. Παρόλο που έχουν ένα εξαιρετικό σύστημα να φιλτράρουν την άμμο, συμβαίνουν και ατυχήματα! Ένα εισχωρήσει ένα μικροσκοπικό κομμάτι κοραλλιού τότε το στρείδι το καλύπτει με μια ουσία που ονομάζεται μάργαρο.

Ποια μέρη του κόσμου παράγουν μαργαριτάρια;

Σχεδόν όλα τα μαργαριτάρια σήμερα καλλιεργούνται. Στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τη Γαλλική Πολυνησία, την Αυστραλία, το Μεξικό, και στις Φιλιππίνες θα βρείτε την μεγαλύτερη παραγωγή.

Η αλήθεια είναι ότι στη Ιαπωνία -χρόνια τώρα - εκτρέφουν πολλά είδη με σκοπό τα μαργαριτάρια. Τοποθετούν οι ίδιοι στο εσωτερικό τους κόκκους από άμμο.

Οι Φιλιππίνες παράγουν ένα χρυσό μαργαριτάρι που είναι μαγευτικό. Η Αυστραλία παράγει μερικά από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα μαργαριτάρια του κόσμου. Η  Ταϊτή είναι γνωστή κυρίως για τα μαύρα μαργαριτάρια της.

Μαργαριτοφόρα στρείδια μπορούμε να βρούμε στο αλμυρό στους ποταμούς αλλά και στις λίμνες γλυκού νερού.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.