Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς γίνεται το σωστό φάσκιωμα του μωρού;

Πώς γίνεται το σωστό φάσκιωμα του μωρού;

Swaddling-Wrap-General-3Το φάσκιωμα είναι μια τεχνική που μιμείται τη θαλπωρή της μήτρας και μπορεί να κρατήσει το μωρό σας ζεστό, αλλά και να το βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν και είχε εγκαταληφθεί τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της ασφάλειας και ανακούφισης που προσφέρει, επανέρχεται.

Όταν όμως το φάσκιωμα δεν γίνεται σωστά, μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για το μωρό σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για επιτυχημένα αποτελέσματα:

-Αποφύγετε να τεντώσετε τα ποδαράκια του μωρού ή να τα πιέσετε με δύναμη μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορεί να τα κινεί ελεύθερα.

-Σφίξτε ελαφρώς το επάνω μέρος και βεβαιωθείτε ότι τα χέρια του μωρού είναι τεντωμένα προς τα κάτω, καθώς οι κινήσεις του είναι πολύ πιθανό να χαλαρώσουν το δέσιμο της κουβέρτας. Ένα χαλαρό δέσιμο θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

-Φροντίστε ώστε να μη ζεσταθεί υπερβολικά το μωρό. Εάν ο λαιμός και τα αυτάκια του είναι κόκκινα και ιδρωμένα, ξεσκεπάστε το μωρό, αφαιρέστε του μερικά ρούχα και προσπαθήστε να το τυλίξετε από την αρχή.

-Εξασκηθείτε στο φάσκιωμα όταν το μωρό σας είναι σε καλή διάθεση. Πολλά μωρά είναι έτοιμα να αποχωριστούν το κουβερτάκι στην ηλικία των 3-4 μηνών. Φροντίστε ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή, αφήνοντας στην αρχή το ένα χεράκι έξω από την κουβέρτα, ώστε να μην του προκαλέσετε σύγχυση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.