Αρχική InfoTeens Sports Πώς η στολή μιας αθλήτριας δημιούργησε διαφωνίες στη Μαλαισία

Πώς η στολή μιας αθλήτριας δημιούργησε διαφωνίες στη Μαλαισία

20150610_farahann_afpΜε δύο χρυσά μετάλλια επέστρεψε στην Μαλαισία η μουσουλμάνα αθλήτρια της ενόργανης Farah Ann Abdul Hadi, χωρίς όμως να αποφύγει την οξεία κριτική των συμπατριωτών της. Ο λόγος ήταν η «αποκαλυπτική» αμφίεση της 21χρονης στους αγώνες, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με τις επιταγές του Ισλάμ.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέφυγαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλουν την ενδυμασία της Hadi, ισχυριζόμενοι πως η αθλήτρια έπρεπε να καλύψει καλύτερα τους μηρούς και το «aurat», δηλαδή την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Τα επιχειρήματα των επικριτών υποστήριξε και ο μούφτης Harussani Zakaria, ο οποίος μάλιστα διακήρυξε πως η ενόργανη δεν είναι άθλημα κατάλληλο για τις μουσουλμάνες: «Η ενόργανη δεν είναι για τις μουσουλμάνες γυναίκες. Είναι ξεκάθαρο πως το να δείχνεις το σχήμα του aurat του σώματός σου είναι haram (αμαρτία)», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν οι υποστηρικτές που στάθηκαν στο πλευρό της και αντιτάχθηκαν σε εκείνους που την κακολόγησαν.

Σε συνεργασία με την huffingtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.