Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Πώς η υγεία γίνεται... παιχνίδι; Μάθε στο 4ο Σμήνος Πανοράματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Πώς η υγεία γίνεται... παιχνίδι; Μάθε στο 4ο Σμήνος Πανοράματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

4 sminos-afisa

ΕΣΥ γνωρίζεις... ότι η μείωση της παιδικής θνησιμότητας αποτελεί τον τέταρτο αναπτυξιακό στόχο της χιλιετίας, σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε.; ...ότι 91 αναπτυσσόμενες χώρες είναι πίσω στην προσπάθεια αυτή; ...Ότι ένα παιδί στην Αφρική πεθαίνει κάθε 30 δευτερόλεπτα από ελονοσία; ...Ότι περίπου 20 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε χρόνων παγκόσμια υποσιτίζονται σοβαρά, πράγμα που οδηγεί σε ασθένειες και στον θάνατο;

Εμείς, τα πουλιά (παιδιά ηλικίας 7 έως 11 χρονών) του 4ου Σμήνους Πανοράματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μέσα σε δύο συγκεντρώσεις καταφέραμε να μάθουμε τους κανόνες υγιεινής αλλά και τις σημαντικότερες ασθένειες που προσβάλλουν σήμερα τα παιδιά στον κόσμο.

Μέσα από πολύ παιχνίδι γνωρίσαμε για τις νεογνικές επιπλοκές-ασθένειες, την πνευμονία, την διάρροια, την ελονοσία (αποτελούν αντίστοιχα το 40%, το 14%, το 10%, το 7% των αιτιών των παιδικών θανάτων) και την παχυσαρκία, που εμφανίζεται και στη χώρα μας. Ασχοληθήκαμε με το πώς εμφανίζονται, τα συμπτώματά τους και το πώς θεραπεύονται.

Ακόμη, φτιάξαμε πασχαλινές κάρτες και λαμπάδες, τις οποίες πουλήσαμε, προκειμένου να μαζέψουμε χρήματα τα οποία διαθέσαμε στο Ταμείο της Ημέρας Σκέψης του Παγκόσμιου Οδηγισμού (W.A.G.G.G.S.). Έτσι, Οδηγικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο θα ενισχυθούν στο εθελοντικό τους έργο για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

Επιπλέον, τραγουδώντας, παίζοντας και γελώντας μάθαμε τους σωστούς τρόπους για να πλένουμε το σώμα μας, τα δόντια μας και τα χέρια μας.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν την περασμένη άνοιξη και πέρα από το πόσο ωραία περάσαμε και πόσα πολλά μάθαμε, μπορέσαμε και πήραμε το πτυχίο της Ημέρας Σκέψης 2013 ως επιβράβευση για τον κόπο μας. Όμως η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς ήταν να ευαισθητοποιήσουμε όσο πιο πολλούς για τη βελτίωση της παιδικής υγείας για αυτό γράψαμε και το συγκεκριμένο άρθρο.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και ξέφρενες περιπέτειες, τρελά γέλια και παιχνίδια περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους (παιδιά 7 έως 11 χρονών) κάθε Σάββατο 12.00-14.00 στην ‘‘εστία’’ μας, Ανεμώνων 13 στο Πανόραμα, για μία ακόμη οδηγική χρονιά...
(τηλ. επικοινωνίας: 699.842.7722, 694.517.1630, 697.744.4531)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.