Αρχική Νέα Πώς και πότε μπορείτε να σηκώσετε το μέγιστο όριο χρημάτων από την τράπεζα

Πώς και πότε μπορείτε να σηκώσετε το μέγιστο όριο χρημάτων από την τράπεζα

ellada_trapezes_kosmos1Με το σταγονόμετρο παραμένει η πρόσβαση σε μετρητά και μετά την επαναλειτουργία των τραπεζών, καθώς διατηρείται το όριο ανάληψης των 60 ευρώ ημερησίως. Ωστόσο, με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) δίνεται η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης των μετρητών στο τέλος κάθε εβδομάδας, δηλαδή η ανάληψη 420 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Η τρέχουσα εβδομάδα όμως θα είναι «κουτσουρεμένη», καθώς το δικαίωμα σωρευτικής ανάληψης αφορά 5 ημέρες (από χθες Δευτέρα μέχρι Παρασκευή), δηλαδή μπορεί θα φτάσει τα 300 ευρώ επισημαίνει το Dikaiologitika.gr. Μετά τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής θα αρχίσει να «μετρά» ολόκληρη εβδομάδα, που σημαίνει ότι ένας καταθέτης μπορεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου να πραγματοποιήσει ανάληψη 420 ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, δεν μπορεί να λάβει προκαταβολικά το όριο των 420 ευρώ ανά εβδομάδα αλλά μόνο στο τέλος του 7ημέρου. Ετσι, αν κάποιος χρειαστεί μετρητά, π.χ., τη Δευτέρα, θα μπορεί να προχωρήσει στην ανάληψη 180 ευρώ (από 60 ευρώ για τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) και εν συνεχεία να προχωρήσει σε αναλήψεις τις επόμενες ημέρες μέχρι να φτάσει το εβδομαδιαίο όριο των 420 ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης 420 ευρώ ισχύει μόνο σε εβδομαδιαία βάση και δεν μεταφέρεται. Δηλαδή, δεν μπορεί ένας καταθέτης έπειτα από 14 ημέρες να προχωρήσει στην ανάληψη 840 ευρώ. Σύμφωνα με την ΠΝΠ, ο κάθε καταθέτης μπορεί να πραγματοποιήσει ανάληψη είτε 60 ευρώ ημερησίως είτε 420 εβδομαδιαία. Μετά την παρέλευση της εβδομάδας, η διαδικασία ξεκινά από την αρχή. Σημειώνεται ότι πλέον δεν μπορεί κανείς να κάνει αναλήψεις μετρητών με πιστωτική κάρτα, ενώ η ΠΝΠ απαγορεύει την πρόωρη, μερική ή πλήρη λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η απαγόρευση οφείλεται στην οριακή κατάσταση ρευστότητας των τραπεζών, καθώς η μετακίνηση των προθεσμιακών καταθέσεων θα μπορούσε να ενισχύσει την αστάθεια. Εντύπωση προκάλεσε η απαγόρευση στο να προστίθενται συνδικαιούχοι σε υφισταμένους λογαριασμούς, καθώς και η απαγόρευση να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί. Ο κύριος λόγος για το μη άνοιγμα νέων είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο πολλοί καταθέτες να προχωρήσουν σε άνοιγμα λογαριασμών σε ξένες τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και να μεταφέρουν στη συνέχεια τις καταθέσεις τους σε αυτές για μεγαλύτερη ασφάλεια


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.