«Πώς κατάφερα να κάνω την 2μιση ετών κόρη μου να πίνει γάλα»

Έχετε ακούσει πώς χαρακτηρίζουν οι Αμερικάνοι την ηλικία των 2 ετών σε ένα παιδί; The terrible twos! = Τα φρικτά 2! Και όχι άδικα, αφού από εκείνη την ηλικία και μετά, το παιδί μοιάζει να μπαίνει σε μία φάση… αναρχίας, κατά την οποία το «όχι» επαναλαμβάνεται δεκάδες φορές στο καθημερινό του λεξιλόγιο και πολλές συνήθειες ρουτίνας που μέχρι πρότινος κυλούσαν αρμονικά, ξαφνικά μοιάζουν σχεδόν αδύνατες!

Φυσικά -ας μην γενικεύω- δεν γίνονται όλα τα παιδιά εξίσου «δύσκολα» στα 2 τους χρόνια, όμως στην δική μου περίπτωση το έζησα και με τις δύο μου κόρες και έτσι, όταν η γενικότερη αντιδραστικότητά τους, άρχισε να επιδρά στον ύπνο και στη διατροφή τους, ήταν απαραίτητο να βρω άμεσα λύσεις. Η μεγάλη μου κόρη, μετά τα 2 της χρόνια «έκοψε» οριστικά τον μεσημεριανό ύπνο –καταλαβαίνετε τι γκρίνια είχε κάθε απόγευμα! Η λύση; Την έβαζα για βραδινό ύπνο… από το απόγευμα! Με τη μικρότερη, όμως, η πρόκληση ήταν μεγαλύτερη, γιατί στα 2 άρχισε να κόβει το γάλα –κάτι που με άγχωσε πολύ περισσότερο, γιατί ό,τι κι αν δοκίμαζα απέβαινε άκαρπο…

Κανένα γάλα δεν την ευχαριστούσε πια. Ούτε σε σκόνη, ούτε βιολογικό, ούτε τίποτα… Δοκίμασα να σταματήσω το μπιμπερό, να της το δίνω σε ποτήρι με καλαμάκι… τίποτα! Η παιδίατρος, όμως, επέμενε: «Το παιδί ακόμα χρειάζεται 3 γαλακτοκομικά γεύματα την ημέρα! Δοκίμασε κάτι άλλο.» -ναι, αλλά τι; Είχα αρχίσει να απελπίζομαι…

Η λύση ήρθε ως δια μαγείας σε μία τυχαία επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ, όταν το… γερακίσιο μάτι της «έπιασε» την εικόνα της αγαπημένης της Πέππα στα ράφια των ψυγείων. «Πεππίτα!» Άρχισε να φωνάζει και καθώς πλησίαζα υποψιασμένη εκεί που έδειχνε το δάχτυλό της (θεωρώντας, ότι πρόκειται πάλι για κανένα ξενόφερτο ρόφημα), είδα το σήμα της ΜΕΒΓΑΛ και… ένιωσα ανακούφιση. Το πρώτο εμπλουτισμένο παιδικό ρόφημα γάλακτος με την πλέον αγαπημένη γουρουνίτσα των παιδιών στη συσκευασία του είναι γεγονός και το παιδί μου μόλις βρήκε το γάλα του!

Όχι απλά «ένα ακόμα γάλα»

Το εμπλουτισμένο παιδικό ρόφημα MEΒΓΑΛ Kids, απευθύνεται σε παιδιά άνω του ενός έτους. Είναι 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα, με 3,7% λιπαρά και βιταμίνες Β1, Β2, Β2, Β9, D και E, που έχουν αποδειχθεί, ότι καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών έως 5 ετών στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί και φυσική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης Β12. Επιπλέον, είναι υψηλής θερμιδικής επεξεργασίας και ομογενοποιημένο, όπως πρέπει να είναι όλα τα γάλατα που καταναλώνουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία και δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες, όπως άλλα ροφήματα γάλακτος που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το κυριότερο, όμως, κίνητρο που με έκανε να το εμπιστευτώ, είναι το γεγονός, ότι είναι 100% ελληνικό, καθώς προέρχεται από μία εταιρία που -από όταν οι γονείς μου ήταν παιδιά- παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα άριστης ποιότητας, από φρέσκο γάλα που συλλέγεται από φάρμες της Μακεδονίας.

ΚΑΙ απογευματινό σνακ

Το καλύτερο, όμως, δεν σας το είπα ακόμα… Χάρη στη ΜΕΒΓΑΛ «λύσαμε» και το ζήτημα του απογευματινού σνακ, αφού η Πέππα φιγουράρει και στις συσκευασίες του ημίσκληρου τυριού σε φέτες, το οποίο, βέβαια, καταβροχθίζει όλη η οικογένεια, αφού είναι πεντανόστιμο!

Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα, θα συνεχίσει η κόρη μου να έχει λατρεία στην Πέππα (που μέχρι και κούπα πήραμε, για να πηγαίνει σετ με το γάλα της!) –μέχρι να αλλάξει τηλεοπτικά γούστα, όμως, θα έχει λάβει τουλάχιστον όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που της προσφέρει το γάλα της, ενώ θα έχει μπει τέλος και στην δική μου αγωνία!