Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς καθαρίζουμε τις βούρτσες για τα μαλλιά;

Πώς καθαρίζουμε τις βούρτσες για τα μαλλιά;

hair

Οι βούρτσες με φυσική τρίχα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Αποκτήστε τη συνήθεια να βγάζετε με το χέρι σας κάθε δύο μέρες όλες τις τρίχες που μένουν πάνω στη βούρτσα.

Καταρχάς, μία φορά την εβδομάδα"χτενίζετε" τις τρίχες της βούρτσας σας, από τη βάση προς την άκρη, με μια χτένα, ώστε να αφαιρούνται όλες όσες έχουν απομείνει. Αποφεύγετε όμως να περνάτε τη χτένα κατά μήκος της βούρτσας.

Μία ή δύο φορές το μήνα πλένετε καλά τη βούρτσα σας με χλιαρό νερό, στο οποίο θα διαλύσετε λίγο σαμπουάν. Φροντίζετε όμως ώστε η ξύλινη βάση της βούρτσας να παραμένει στεγνή. Τα κενά ανάμεσα στις τρίχες είναι προτιμότερο να το καθαρίζετε με λίγη βαμβάκι. Αφού ξεπλύνετε τη βούρτσα με άφθονο νερό, να την τινάζετε καλά και να την αφήνετε να στεγνώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Τις βούρτσες με συνθετική τρίχα δεν πρέπει να τις αφήνετε να μουλιάζουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν. Για να τις έχετε πάντα καθαρές, ακολουθήστε τις οδηγίες που αφορούν τις βούρτσες με φυσική τρίχα.

Για να προστατεύσετε το ξύλινο μέρος, το αλείφετε με λίγη βαζελίνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.