Αρχική Quiz Πώς κρατάμε ισορροπία στο ποδήλατο και δεν πέφτουμε;

Πώς κρατάμε ισορροπία στο ποδήλατο και δεν πέφτουμε;

Childrens-Bikes-02Στο ποδήλατο κρατάμε ισορροπία όταν κινούμαστε με αυτό! Για να το πετύχουμε αυτό, σε κάθε μικρή η μεγάλη κλίση που παίρνει, κάνουμε κάτι πολύ απλό:

Στρίβουμε το τιμόνι προς την κατεύθυνση που, εάν πηγαίναμε ευθεία  θα .. πέφταμε! Όταν ένας ποδηλάτης καταλαβαίνει ότι το ποδήλατο παίρνει κλίση, ας πούμε προς τα αριστερά, στρίβει το τιμόνι λίγο προς τα αριστερά!

Όταν λοιπόν το ποδήλατο κινείται με μια ελαφριά κυκλική πορεία (π.χ. προς τα αριστερά), η κεντρομόλος δύναμη του ποδηλάτου δημιουργεί μία δύναμη προς τα έξω. Αυτή η δύναμη βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του εδάφους και αποτρέπει την πτώση του ποδηλάτη.

Με αυτόν τον τρόπο ο ποδηλάτης μπορεί να κανονίσει και να πάει προς την επιθυμητή κατεύθυνση, απλά και μόνο ελέγχοντας την κλίση του ποδηλάτου με το βάρος του!

Η κεντρομόλος δύναμη είναι ανάλογη με το τετράγωνο της ταχύτητας. Αυτό σημαίνει πως όσο ταχύτερα κινούμαστε, τόσο πιο εύκολο είναι να κρατάμε την ισορροπία μας! Σε στάση, στο ποδήλατο δεν υπάρχει καθόλου κεντρομόλος δύναμη, οπότε ενεργούν άλλες δυνάμεις που… μας κάνουν την ισορροπία δύσκολη!!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.