Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια «Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον αποχωρισμό και την απώλεια»: Μια συζήτηση για την ευαίσθητη παιδική ψυχοσύνθεση στις Μικρές Ιστορίες (22/10)

«Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον αποχωρισμό και την απώλεια»: Μια συζήτηση για την ευαίσθητη παιδική ψυχοσύνθεση στις Μικρές Ιστορίες (22/10)

explain-death-may2010-iStockΓιατί πήγε να μείνει αλλού ο μπαμπάς; Τι είναι διαζύγιο; Πού πηγαίνουν οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν; Ο σκύλος μου δε θα ξαναγυρίσει πίσω; Γιατί πρέπει να αλλάξουμε σπίτι; Θα ξαναγυρίσεις; Γιατί κλαις μαμά; Τώρα που η γιαγιά πέθανε δε θα έρθει στα γενέθλιά μου;

Οι Μικρές Ιστορίες και ο ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας κ. Νίκος Σταματογιάννης διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18:00-21:00, την ομιλία- σεμινάριο «Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον αποχωρισμό και την απώλεια;». Η ομιλία-σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής, εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

Ο αποχωρισμός και η απώλεια αποτελούν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανθρώπινη φύση. Όσο όμως και αν αυτό το γεγονός αποτελεί γενική παραδοχή, όλοι μας δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα όταν καλούμαστε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις, πόσω μάλλον όταν χρειάζεται να τις εξηγήσουμε στα παιδιά.

Θα συζητήσουμε για τις δυσάρεστες (και όχι μόνο) αλλαγές στη ζωή μέσα από το βλέμμα των παιδιών, ενώ θα αναλύσουμε το πώς στεκόμαστε δίπλα τους με τρόπο υποστηρικτικό και εποικοδομητικό, ώστε να βιώσουν αυτές τις αλλαγές.

Κόστος συμμετοχής:10 ευρώ.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr, γράφοντας τα στοιχεία σας (ιδιότητα, τηλέφωνο)

Μικρές Ιστορίες
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι
210-9227730


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.