Αρχική InfoMommy Υγεία Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας η αποστολή γραπτών μηνυμάτων;

Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας η αποστολή γραπτών μηνυμάτων;

woman-textingΗ αποστολή γραπτών μηνυμάτων και η χρήση κινητών συσκευών για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο μέσο όρο ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η στάση του σώματος που υιοθετούν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων ή tablets μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία είναι πιθανό να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακές παθήσεις αργότερα στη ζωή τους.

Η μελέτη που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι η κακή στάση του σώματος -το λεγόμενο καμπούριασμα- θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και παχυσαρκία στους χρήστες.

iStock_000016970877MediumΌταν κάποιος γέρνει το κεφάλι και τους ώμους του προς τα εμπρός, ενώ συγχρόνως κοιτάζει τη φορητή συσκευή του, είναι πιο δύσκολο να αναπνεύσει σωστά λόγω του περιορισμού στους μύες του. Συγκεκριμένα, οι νευρώσεις δεν μπορούν να κινηθούν σωστά, με αποτέλεσμα η καρδιά και οι πνεύμονες να μην λειτουργούν αρκετά αποτελεσματικά.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμες βλάβες στο σώμα τους, επειδή τα άμεσα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αισθητά.

Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η σωστή στάση του σώματος είναι κάτι περισσότερο από τη διατήρηση μιας καλής εξωτερικής εμφάνισης, αλλά συμβάλλει σε καθημερινή βάση στην υγεία μας και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.