Αρχική Infokids Υγεία Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τον πονόλαιμο του παιδιού μου;

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τον πονόλαιμο του παιδιού μου;

Ο πονόλαιμος είναι κοινός σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια μιας άλλης ασθένειας, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη ή η μονοπυρήνωση. Μπορεί επίσης να προκαλείται από μια στρεπτοκοκκική μόλυνση του λαιμού, αν και αυτό είναι σπάνιο σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών. Εμείς μιλήσαμε με τον παιδίατρο Νικόλαο Βουδούρη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για το θέμα αυτό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά θα αρρωστήσουν από το κοινό κρυολόγημα 3-8 φορές τον χρόνο, με το φτέρνισμα, το βήχα, τον πονόλαιμο και γενικά το αίσθημα κακουχίας να διαρκεί από 7-10 ημέρες.

Μερικές φορές φαίνεται σαν τα παιδιά να είναι άρρωστα συνεχώς αλλά αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό. Υπάρχουν πάνω από 100 μεταδοτικοί ιοί που προκαλούν αυτές τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν συνήθως δύο ή τρεις από αυτούς που κυκλοφορούν στην κοινότητα.

Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να αισθανθεί καλύτερα;

  • Μην του δώσετε αντιβίωση καθώς αυτή δεν βοηθά στις ιώσεις και το κρυολόγημα.
  • Περιορίστε: α) Τον ήπιο πόνο με ένα απλό αναλγητικό, β) Τον έντονο πόνο με αντιφλεγμονώδη.
  • Ανακουφίστε το από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ερεθισμένο λαιμό και από το κρυολόγημα άμεσα και αποτελεσματικά, με τη χρήση του νέου spray για το λαιμό χωρίς αντιβίωση, Coldisol.
  • Να ξεκουράζεται/αναπαύεται όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί η ανάπαυση είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού να νικήσει τον ιό.
  • Να περιορίσετε ή να ακυρώσετε τις ομαδικές δραστηριότητες του παιδιού σας όχι μόνο για να του δώσετε το χρόνο να αναρρώσει αλλά και για να μην μεταδοθεί ο ιός και στα άλλα παιδιά.
  • Να πίνει άφθονα υγρά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη όπως νερό και φυσικούς χυμούς. Τα υγρά να είναι ζεστά γιατί ενυδατώνουν και προκαλούν υπεραιμία στην περιοχή με αποτέλεσμα να περιορίζουν και πόνο αλλά όχι καυτά καθώς θα ερεθίσουν περισσότερο το λαιμό του.
  • Να κάνει γαργάρες με θαλασσινό νερό

Η νέα πρωτοποριακή σύνθεση του Coldisol, με τo δραστικό συστατικό LyForte™, που αποτελείται από λυσοζύμη και μάραθο, είναι μια ισχυρή φυσική ενεργή άμυνα του οργανισμού εναντίον των εισπνεόμενων ή καταπόσιμων παθογόνων μικροοργανισμών, όπως είναι τα βακτήρια και οι ιοί.

Η λυσοζύμη, είναι ένα ένζυμο με βακτηριοκτόνο δράση, που εμφανίζεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος της βλεννογόνου και αποτρέπει την προσκόλληση των βακτηρίων στο φάρυγγα.
Ο μάραθος, δρα ως ασπίδα απέναντι στο κρυολόγημα και το βήχα, κατευνάζει το αναπνευστικό σύστημα και διευκολύνει την αποβολή εκκρίσεων.

Τα 3 επιπλέον φυτικά συστατικά του: το μέλι από Manuka tree της Ν. Ζηλανδίας, ο ευκάλυπτος και η μενθόλη, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του Coldisol.
Με τη χρήση του Coldisol, η μεγάλη ποσότητα λυσοζύμης που βρίσκεται φυσικά στον οργανισμό και λόγω των ιογενών ή βακτηριακών λοιμώξεων έχει μειωθεί, αποκαθίσταται. Το Coldisol, αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για ενήλικες και παιδιά άνω των 4 ετών, που δεν εστιάζει στην προσωρινή μείωση των συμπτωμάτων, αλλά προσφέρει άμεση ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητήστε ιατρική φροντίδα και συμβουλή εάν το παιδί σας:

Έχει δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή
Έχει έκκριση σάλιου (σε ένα μικρό παιδί)
Κουράζεται εύκολα
Έχει πύον στο πίσω μέρος του λαιμού
Έχει πονόλαιμο που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα

Σκεφτείτε την πρόληψη

Όπως και με τις περισσότερες κοινές ασθένειες, η πρόληψη του πονόλαιμου ξεκινά με το συχνό πλύσιμο των χεριών. Τα παιδιά επίσης μπορεί να αποφύγουν τον πονόλαιμο:

  • Όταν δεν μοιράζονται σκεύη τροφίμων και ποτήρια με άλλους.
  • Αποφεύγοντας την επαφή με ανθρώπους που έχουν πονόλαιμο.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση και το προϊόν Coldisol στο www.coldisol.gr

Βιβλιογραφία:
Archy Medical B.V. (2014) Consumer Research Coldisol
The Clinical Evaluation Report (CER), proprietary of Blue Archy B.V., TF Coldisol, Date: 07-10-2015, Version: 1.6


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.