Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Πώς μπορώ να προστατεύσω νομικά το παιδί μου από το σκυλί της πεθεράς μου, που το έχει δαγκώσει άσχημα στο παρελθόν;

Πώς μπορώ να προστατεύσω νομικά το παιδί μου από το σκυλί της πεθεράς μου, που το έχει δαγκώσει άσχημα στο παρελθόν;

1391738_10200718551030805_672564924_n"Έχω ένα αγοράκι 3 χρoνών και το καλοκαίρι του 2012, το δάγκωσε στο κεφάλι το λυκόσκυλο της πεθεράς μου. Το δάγκωμα του προκάλεσε ένα τραύμα 20cm και χρειάστηκαν 2 ώρες χειρουργείο και δέκα μέρες νοσηλεία για την αποκατάσταση της υγείας του. Η πεθερά μου κράτησε το σκυλί και με τον άντρα μου συμφωνήσαμε κάθε φορά που θα την επισκεπτόμαστε μαζί με το παιδί, το σκυλί θα μεταφέρεται σε γειτονική αυλή. Την τελευταία φορά όμως, που πήγαμε το σκυλί παρέμεινε στην αυλή της πεθεράς μου δεμένο. Εγώ δεν επιθυμώ να βρίσκεται το παιδί μου στον ίδιο χώρο με το σκυλί έστω κι αν είναι δεμένο. Πώς μπορώ να προστατεύσω νομικά το παιδί μου;  Μπορεί ο μπαμπάς να πηγαίνει το παιδί μόνος του σε ένα σπίτι που κινδυνεύει η ζωή του; Ευχαριστώ πολύ"

Απαντά ο  δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

Η πεθερά σας, ως ιδιοκτήτρια του σκύλου, έχει ευθύνη, για την περίπτωση που αυτό προξενήσει ζημιά. Συνεπώς, πρέπει να λάβει όλα τα κατάλληλα εκείνα μέτρα ώστε ο σκύλος να μην προξενεί ζημιές αλλά και φόβο σε τρίτα πρόσωπα. Αυτές οι ευθύνες του ιδιοκτήτη του σκύλου είναι ποινικές και ασφαλώς και αστικές και προβλέπονται στο νόμο. Εν προκειμένω, έχετε δίκιο να φοβάστε για την υγεία του παιδιού σας, αφού η προηγούμενη επίθεση του σκύλου προς το παιδί σας εκτός της σωματικής βλάβης, έβλαψε και την ψυχική του υγεία. Επομένως, μπορείτε να απαιτήσετε από τον σύζυγό σας να μη οδηγεί το παιδί σας στο συγκεκριμένο χώρο αν ο σκύλος δεν μετακινηθεί σε άλλο χώρο. Είναι δικό σας θέμα εάν θα κάνετε χρήση των ποινικών διατάξεων.

Με εκτίμηση,

 Γιάννης Π. Αλαβάνος

 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.