Αρχική Γωνιά του μαθητή Πώς μπορούν οι γονείς να κάνουν τη δουλειά του δασκάλου πιο εύκολη;

Πώς μπορούν οι γονείς να κάνουν τη δουλειά του δασκάλου πιο εύκολη;

Parent-Helping-SchoolΟι γονείς δεν πρέπει να περιμένουν μόνο από τους δασκάλους να είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι όταν η μαμά και ο μπαμπάς συμμετέχουν στη ζωή του σχολείου των παιδιών, συμβάλλουν στη βελτίωση της συμπεριφοράς και της συναισθηματικής ευημερίας τους.

Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά του δασκάλου λίγο πιο εύκολη, διαβάστε παρακάτω μερικά πράγματα που οι εκπαιδευτικοί ζητούν συνήθως από τους γονείς:

Διαβάστε βιβλία στο παιδί: Η πιο σημαντική δραστηριότητα για τη δεδομένη επιτυχία του παιδιού στην ανάγνωση είναι να ακούει τους γονείς να του διαβάζουν παραμύθια ή οποιοδήποτε παιδικό βιβλίο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Γνωρίστε το δάσκαλο: Θα πρέπει να είστε σε επαφή διαρκώς με το δάσκαλο ή τη δασκάλα, να ενημερώνεστε για τις επιδόσεις και τυχόν ελλείψεις του παιδιού σας. Φροντίστε να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις των γονέων και να μην επισκέπτεστε το σχολείο μόνο για να πάρετε τους βαθμούς του παιδιού.

Ενθαρρύνετε τις φιλίες εκτός σχολείου: Η μάθηση στην τάξη λειτουργεί καλύτερα όταν τα παιδιά συνεργάζονται. Επειδή δεν υπάρχει πάντα χρόνος για τα παιδιά να γνωρίσουν το ένα το άλλο τόσο καλά στα πλαίσια του σχολείου, οργανώστε εξωσχολικές δραστηριότητες με τους συμμαθητές τους.

Συμμετέχετε στις σχολικές εκδηλώσεις: Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν συμμετέχει ενεργά, μπορείτε να συμμετέχετε μαζί του στη διοργάνωση των σχολικών εκδηλώσεων. Με αυτό τον τρόπο θα το βοηθήσετε να εκτιμήσει τη σχολική ζωή και να είναι επιτυχημένο στα μαθήματά του, αλλά θα αποκτήσει και αναμνήσεις που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή.

Εκτιμήστε την εκπαίδευση: Δείξτε στο παιδί σας ότι η μάθηση είναι μια δια βίου περιπέτεια που δεν τελειώνει μόλις το παιδί φύγει από το σχολείο. Μιλήστε στο παιδί σας σχετικά με τις μαθησιακές εμπειρίες που είχατε στην εργασία σας και ενθαρρύνετε τη διαδικασία της μάθησης μέσα από εκπαιδευτικά βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.