Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Πώς να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα μια αποβολή

Πώς να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα μια αποβολή

miscarriage2Είτε το δυσάρεστο γεγονός μιας αποβολής συμβαίνει στις 6 είτε στις 26 εβδομάδες της κύησης, η κάθε γυναίκα που το βιώνει έρχεται αντιμέτωπη με πλημμύρα συναισθημάτων θλίψης και απογοήτευσης.

Η αποβολή είναι κάτι για το οποίο οι γυναίκες δυσκολεύονται να μιλήσουν επειδή πιστεύουν ότι η απώλειά τους είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα ή επειδή το θεωρούν “ταμπού”. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να σκέφτονται όσες βίωσαν τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία είναι ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση και κατάφεραν να ορθοποδήσουν. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς ακολουθώντας συγκεκριμένα και σταθερά βήματα:

  • Διαχειριστείτε τα αισθήματα ενοχής

Η αποβολή είναι κάτι που συνέβη σε εσάς κι όχι κάτι το οποίο προκαλέσατε εσείς. Αυτή είναι η βασική αντίληψη που πρέπει να κατανοήσετε και να υιοθετήσετε εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα αισθήματα ενοχής που σας πλημμυρίζουν. Οι μέλλουσες μαμάδες θέλουν να έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, όμως είναι δύσκολο να επέμβει κανείς σε θέματα βιολογίας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε αποστασιοποιημένες από το γεγονός και να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας, όπως το κάνετε με εκείνους που αγαπάτε.

  • Μην κατηγορείτε τον σύντροφό σας

Ο σύντροφός σας ίσως αντιδράσει στην αποβολή με κάποιον απρόσμενο τρόπο που δεν θα σας ευχαριστήσει ιδιαίτερα. Καθένας από εμάς έχει το δικό του τρόπο να αντιδράσει σε μια ενδεχόμενη απώλεια. Δεν πρέπει να σας περάσει από το μυαλό ότι δε νοιάζεται και δεν στεναχωριέται όσο θα έπρεπε, επειδή δεν εκφράζει τη θλίψη του κλαίγοντας. Απλώς, ίσως διαχειρίζεται τον πόνο του με έναν δικό του τρόπο.

cr0rrc

  • Πόσο να περιμένετε προτού προσπαθήσετε ξανά

Εάν ο σύντροφός σας προτείνει να προσπαθήσετε εκ νέου να συλλάβετε πριν ακόμα είστε έτοιμη, μην σκεφτείτε ότι δεν σας υπολογίζει. Το πιθανότερο είναι ότι προσπαθεί να διαχειριστεί τη στεναχώρια του εστιάζοντας στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή χρειάζεστε ο ένας τον άλλο, επομένως καλό θα ήταν να παραμείνετε στο ίδιο “στρατόπεδο”.

Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ μιας αποβολής και της προσπάθειας να συλλάβετε ξανά εξαρτάται από φυσικούς και συναισθηματικούς παράγοντες. Εάν αισθάνεστε πολύ ευάλωτη, ώστε δεν θα αντέχατε μια νέα εγκυμοσύνη, είναι καλύτερα να δεχθείτε την υποστήριξη από το κοντινό σας περιβάλλον και να περιμένετε μέχρις ότου είστε εντελώς έτοιμη για να κάνετε το νέο βήμα.

  • Προχωρήστε παρακάτω

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται να προχωρήσετε συναισθηματικά, είναι ένα απαραίτητο στάδιο από το οποίο πρέπει να περάσετε προκειμένου να επανέλθετε. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να το πράξετε. Ίσως θελήσετε να πραγματοποιήσετε μια μικρή τελετή ή να γράψετε μια σύντομη επιστολή αποχαιρετισμού, ακόμα και να έχετε την ανάγκη να μην κάνετε τίποτα απολύτως. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει εκείνο που θεωρεί σωστό.

  • Πόσο καιρό θα σας πάρει να το ξεπεράσετε

Το χρονικό διάστημα που ήσασταν έγκυος δεν σχετίζεται με τη θλίψη που νιώθετε από τη στιγμή που είχατε την αποβολή κι έπειτα. Ποτέ μην αισθανθείτε άσχημα επειδή στεναχωρηθήκατε σε υπερβολικό βαθμό, ακόμα κι αν υπήρξατε έγκυος μόνο για μια ημέρα! Επίσης, μην κατηγορήσετε τον εαυτό σας εάν αντιμετωπίζετε λογικά την κατάσταση και δεν έχετε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την απώλεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter